Cruise & Maritime Voyages onthult namen nieuwe cruiseschepen

Cruise & Maritime Voyages heeft vrijdag de namen bekendgemaakt van haar twee nieuwe cruiseschepen in de vloot. Op 28 november vorig jaar liet de Britse rederij weten dat het in 2021 in Singapore twee schepen overneemt van P&O Australia, de Pacific Dawn en de Pacific Aria.

‘Als eerbetoon aan en viering van de onverschrokken en moedige reizen van vroegere vrouwelijke ontdekkingsreizigers en avonturiers hebben we besloten om hun werkelijk opmerkelijke prestaties te erkennen door onze twee nieuwe schepen naar hen te vernoemen’, aldus de cruisemaatschappij in een statement.

Amy Johnson
CMV selecteerde vijf bijzondere namen voor de Pacific Dawn, die de rol van vlaggenschip overneemt van de Columbus. Het nodigde leden van de Columbus Club en volgers op sociale media uit om hun favoriete keuze te maken. De winnaar was met 41% van de stemmen Amy Johnson.

Amy Johnson was een Engelse piloot die de eerste vrouw was die op 27-jarige leeftijd solo van Londen naar Australië vloog. Tevens was ze de eerste vrouw die in 1 dag van Londen naar Moskou vloog, recordtijden vastlegde van Groot-Brittannië naar Japan en Kaapstad en de gouden medaille kreeg van de Royal Aero Club.

Ida Pfeiffer
De Pacific Aria, die voor het cruisemerk TransOcean Kreuzfahrten gaat varen op de Duitse markt, krijgt de nieuwe naam Ida Pfeiffer. Pfeiffer was een Oostenrijkse ontdekkingsreiziger, schrijfster en etnograaf. Op 45-jarige leeftijd ging ze alleen op bedevaart naar het Heilige Land. In 1846 en 1851 maakte ze een wereldreis.

Cruises van Cruise & Maritime Voyages zijn boekbaar bij:

Helaas vaart deze rederij niet meer door een failissement.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!