Coronavirus houdt rederijen bezig: Diamond Princess in quarantaine

Update 5/2: tien passagiers zijn besmet geraakt met het Coronavirus. Zij zijn naar een ziekenhuis gebracht. De overige passagiers moeten aan boord blijven.

Cruiseschip Diamond Princess van rederij Princess Cruises ligt voorlopig stil bij Yokohoma, Japan. Gebleken is dat een passagier uit Hong Kong die heeft meegevaren met het schip, besmet is met het Coronavirus. Dit bleek nadat de man (80) na zijn reis arriveerde in Tokio.

De rederij Princess Cruises vertelt in een verklaring dat er 2666 gasten en 1045 personeelsleden aan boord zijn. Medici gaan nu elke hut af om te kijken of er zieke gasten bij zijn, aldus het Japanse ministerie voor Volksgezondheid. Een aantal passagiers voelt zich ziek en zijn getest. De uitslagen komen binnen 4 à 5 uur binnen.

Alle mensen aan boord zullen in ieder geval tot dinsdagavond (lokale tijd) aan boord moeten blijven. De Diamond Princess zou vandaag vanuit Yokohoma een nieuwe cruise starten van 9 dagen. Deze zou alleen havens in Japan en Taiwan bezoeken. De eerdere cruise met de zieke passagier, was een 16-daagse cruise met vertrek op 20 januari vanuit Yokohama naar bestemmingen in China, Vietnam, Taiwan en Japan. Hij stapte later op deze cruise op in Japan en voer 5 dagen mee.

Maatregelen rederijen

Vrijwel alle rederijen hebben inmiddels besloten tot verregaande voorzorgsmaatregelen. Meer daarover kan je hier lezen. Vaak gaat het om het weren van passagiers die de afgelopen twee weken China hebben bezocht, al dan niet op doorreis.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)