Cruisereiziger

Princess Cruises

Princess Cruises

Princess Cruises is een Amerikaanse cruisemaatschappij maar door de banden met het Britse P&O Cruises zijn er veel Britse officieren en crew aan boord. Deze rederij is met meer dan 17 schepen een aardig grote speler. De schepen trekken een publiek aan van stellen, families tot vijftigers en ouder die een complete cruise beleving willen waar alles goed geregeld is. De (resort)schepen zijn allemaal vrij nieuw en hebben bijvoorbeeld een openluchtbioscoop en een zonnedek voor volwassenen – met kleine bijbetaling.

Het diner is meer dan gemiddeld goed. Als een van de weinige cruisemaatschappijen heeft Princess op enkele schepen drie vaste dinerzittingen (17:30, 18:00 of 20:15) terwijl ook open zittingen onder de naam Anytime Dining wordt aangeboden. Roomservice is gratis.

Op de schepen wordt het standaard cruise entertainment aangeboden. Bijzonder is het Princess Cruises ScholarShip@Sea programma waar passagiers verschillende cursussen kunnen volgen. Van koken tot en met Photoshop en webprogrammeren. Voor de leesliefhebbers worden er boekenclubs georganiseerd, waarbij een of meerdere boeken besproken worden. De boeken zijn verkrijgbaar in de bibliotheek.

Miriam en Marco waren op bezoek bij de Caribbean Princess (reportage), de Emerald Princess (reportage), Pacific Princess (reportage) en Regal Princess (reportage). We cruisten mee op de Majestic Princess (reportage).

 

Cruises van Princess Cruises zijn verkrijgbaar bij:

De vloot bestaat uit:

 

In aanbouw zijn:

De laatste nieuwtjes over Princess Cruises