Holland America Line haalt 6,5 miljoen dollar op voor kankerbestrijding

Ter ere van Wereldkankerdag heeft Holland America Line bekendgemaakt dat tot op heden, met dank aan haar passagiers en bemanningsleden van de rederij, 6,5 miljoen dollar is opgehaald voor kankeronderzoek door middel van het ‘On Deck for a Cause’ programma. Sinds de start van het programma in 2006 hebben bijna een half miloen gasten deelgenomen aan 8.300 sponsorlopen.

On Deck for a Cause’ nodigt gasten tijdens een zeedag op een cruise uit om deel te nemen aan een niet competitieve 5km sponsorloop aan boord van één van de 14 Holland America Line schepen. De opbrengsten komen ten goede aan vijf internationale organisaties die zich inzetten tegen kanker in Nederland (KWF Kankerbestrijding), Verenigde Staten, Canada, Australië en Verenigde Staten.

‘On Deck is al bijna 15 jaar de kern van ons schenkingsprogramma. Het is ongelooflijk dat we elk jaar nieuwe mijlpalen kunnen blijven bereiken, zoals 6,5 miljoen dollar dankzij de vrijgevigheid van onze gasten en bemanning’, aldus Orlando Ashford , president van Holland America Line.’We weten dat reizen de geest kan verruimen, percepties kan veranderen en sterke banden kan opbouwen. We geloven ook dat samenkomen voor een gemeenschappelijk doel een samenhorigheidsgevoel creeert. Kanker kent geen grenzen en raakt mensenlevens over de gehele wereld. We kijken uit naar de dag waarop Wereldkankerdag wordt gehouden ter ere van een remedie’.

Gasten van elke leeftijd kunnen meedoen aan de 5km loop. Daarbij wordt een bijdrage gevraagd van 20 dollar aan de Holland America Line Foundation. Gasten kunnen er voor kiezen om minder te lopen of helemaal niet. Deelnemers ontvangen o.a. een ‘On Deck for a Cause’ t-shirt, een armbandje en een receptie na de loop. Afhankelijk van het schip worden er 9 tot 12 rondjes gelopen. In 2020 zullen er meer dan 500 lopen worden georganiseerd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!