Celebrity Apex begonnen aan eerste zeetesten

Het nieuwe cruiseschip Celebrity Apex is momenteel onderweg voor haar eerste zeetesten in de Golf van Biskaje. Dinsdagochtend vertrok het tweede schip van Celebrity Cruises in de Edge klasse vanaf de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire.

Tijdens de proefvaart, die 4 dagen in beslag zal nemen, worden de eerste nautische en technische testen uitgevoerd. Naar verwachting keert de Celebrity Apex zaterdagochtend weer terug naar de werf voor de afbouw. De testen zouden oorspronkelijk al medio januari 2020 worden uitgevoerd, maar moesten tot twee keer toe worden uitgesteld door stakingen en slechte weersomstandigheden.

De oplevering van de Celebrity Apex aan de rederij staat gepland voor 20 maart 2020. Na haar doop op 30 maart 2020 staan begin april een serie korte preview cruises op het programma naar onder andere Amsterdam. In de zomer vaart ze naar de Middellandse Zee voor 8- tot 13-daagse cruises. In november repositioneert de Celebrity Apex zich naar Fort Lauderdale voor een winterseizoen van wekelijkse cruises naar de Caribbean.

Klik hier voor een overzicht van alle nieuwigheden aan boord van de Celebrity Apex.

Interesse in cruisen met de Celebrity Apex in Europa? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!