Cruisereiziger
Bestemmingen

Ontdek de culturele en culinaire scene van Noord-Amerika met Holland America Line

Natuurlijke schoonheid is het perfecte compliment voor Canada en New England. Maar wat te denken van Groenland? Het dramatische en ongerepte landschap van het grootste eiland ter wereld biedt een rijke culturele en culinaire scene. Benieuwd naar dit prachtige deel van de wereld? Cruisemaatschappij Holland America Line biedt dit seizoen maar liefst 13 unieke routes aan in Canada, New England en Groenland. Maak kennis met steden met tot de verbeelding sprekende namen als Nova Scotia, Newfoundland, Charlottetown of Labrador. Neem deel aan een culinaire zeiltocht op een klassieke vissersboot of een wijnproeverij bij de wijngaarden van Lightfoot & Wolfville. Kortom, laat je verrassen.

Vanuit Boston, Fort Lauderdale, en Montréal doen de schepen AmsterdamZaandam en Rotterdam vanaf begin april 2021 op 50 gevarieerde cruises 23 havens aan. Naast Groenland bezoeken de cruises enkele van de meest iconische bestemmingen in de regio, waaronder Charlottetown op Prince Edward Island, het spectaculaire Acadia National Park in Maine, de ongelooflijke Bird Islands van Cape Breton en Red Bay, Newfoundland en Labrador.  Alle drie de schepen varen ook in de herfst door de regio. Dit jaargetijde zorgt voor een indrukwekkende reis door een prachtig, herfstig natuurlandschap. Een route door de schilderachtige St. Lawrence-rivier en de Saguenay Fjord maakt ook onderdeel uit van het programma.

Ontdek de streekgerechten

Er is geen betere manier om een gebied te leren kennen dan door de lokale keuken te testen. Samen met het gerenommeerde tijdschrift Food & Wine schotelt Holland America Line aan boord, maar ook ván boord, alle smaken uit de regio voor. Zo kunnen gasten genieten van streekgerechten als het bekende ‘poutine’ en lekkernijen bereid met lokaal geproduceerde ahornsiroop. Maar om de smaakpapillen écht te testen kunnen gasten deelnemen aan een culinaire zeiltocht op een klassieke vissersboot om vervolgens de lokale kreeftenschotel uit te proberen in een visrestaurant. Verken de Annapolis-vallei van Nova Scotia en neem deel aan een wijnproeverij bij de wijngaarden van Lightfoot & Wolfville. Ook wandeltochten door Portland, Maine en een bezoek aan de Shipyard Brewing Company laten gasten kennis maken met het regionale smakenpallet.

Nieuw en opmerkelijk in 2021

  • Het schip Rotterdam vaart drie nieuwe 18-daagse Discovery cruises in juli en augustus. Met als vertrek- en aankomsthaven Boston. Verken afgelegen bestemmingen met een adembenemende, natuurlijke schoonheid. Havens zijn Paamiut, Qaqortoq en Nanortalik (Groenland), Red Bay (Labrador), St. John’s, St. Anthony en Corner Brook (Newfoundland en Labrador),  Halifax en Sydney (Nova Scotia), Charlottetown (Prins Edwardeiland) en Bar Harbor (Maine). Vanaf €2699.
  • De schepen Amsterdam en Zaandam blijven in de zomer maar óók in de herfst van 2021 varen tussen Montréal en Boston. Dit zorgt voor drie extra Canada en New England Discovery cruises én een extra Atlantische kustvaart.
  • Rotterdam maakt 11-daagse Newfoundland en New England Discovery routes. Vaar helemaal naar Montréal en geniet van een late-night vertrek of overnachting in Québec City, Canada. Vanaf €1619.
  • Vanaf en naar Fort Lauderdale voert de reis langs de Atlantische kust en wordt een bezoek gebracht aan de havens van Charleston, South Carolina en New York City.

Insider-expertise
Aan boord brengt Holland America Line Canada, Groenland en New England nog meer tot leven door multimedia EXC Talks die bestaan uit storytelling, video- en audio presentaties begeleid door experts.

De Holland America Line cruises naar Canada, New England en Groenland variëren van 7 tot 17 dagen – inclusief een nieuwe cruise vanuit Boston, Massachusetts met Groenland, Newfoundland en New England. Ze zijn beschikbaar vanaf €899 (10-daagse Amsterdam cruise, 13 mei 2021):

Bekijk deze cruises bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger