Cruisereiziger
Bestemmingen

Meer details over vlootparade Cruise & Maritime Voyages in Rotterdam

Cruise & Maritime Voyages heeft nu ook de voorlopige details aangekondigd van de allereerste speciale vlootparade dat op zaterdag 28 augustus 2021 in Rotterdam wordt gehouden.

De gehele CMV-zeven-schepenvloot zal samen op zaterdag 28 augustus 2021 deelnemen aan een speciale parade in Rotterdam. Dit maakt deel uit van een unieke maritieme viering in de traditionele cruisestijl van CMV, ter ere van de introductie in 2021 van twee nieuwe schepen (de Amy Johnson en Ida Pfeiffer) én om het 25-jarig jubileum van Cruise Port Rotterdam te vieren. De klassieke en traditionele schepen van CMV varen in konvooi in beide richtingen. In de ochtend vanaf Hoek van Holland de Maas op en aan het einde van de middag terug richting de Noordzee.

Marco Polo voorop

De iconische Marco Polo (22.080 brutoton, 800 gasten) is gekozen als speerpunt van de parade. Dit is het allereerste schip van CMV en haar illustere maritieme carrière van meer dan een halve eeuw. In haar kielzog volgen het nieuwe vlaggenschip van CMV, Amy Johnson (70.285 brutoton, 1.500 gasten) gevolgd door Magellan (46.052 brutoton, 1.300 gasten), Columbus (63.786 brutoton, 1.400 gasten), Astor (20.606 brutoton, 570 gasten) en zusterschepen Vasco da Gama (55,877 brutoton, 1.220 gasten) en Ida Pfeiffer (55,819 brutoton, 1.100 gasten).

Chris Coates, CMV’s Group Commercial Director: “Dit unieke maritieme feest en evenement brengt meer dan 8.000 cruisepassagiers samen aan boord van onze vloot van zeven cruiseschepen. Zij komen vanuit vier Britse -, twee Duitse – en een Franse thuishaven naar Rotterdam, Europa’s grootste commerciële en groeiende cruisehaven. We waren op zoek naar een Noord-Europese haven met een rijk maritiem erfgoed en zeevaarttraditie, een indrukwekkende rivierdoorvoer naar het hart van een stad en de ligplaatsen om een ​​dergelijk evenement te ondersteunen. Rotterdam was de duidelijke winnaar. We zijn verheugd om samen te werken met zo’n geweldig team bij Cruise Port Rotterdam.”

Mai Elmar, uitvoerend directeur Cruise Port Rotterdam: “Rotterdam is verrukt en vereerd om alle CMV-schepen tegelijk te ontvangen. We vinden het fantastisch en kunnen niet wachten om ze allemaal te zien op onze rivier.”

Shuttlebussen

De CMV-schepen arriveren tussen 09.00-10.00 uur in Rotterdam. Ze blijven de hele dag in de haven en vertrekken vroeg in de avond tussen 17.00-18.00 uur. Gratis pendelbussen rijden tussen de schepen om zowel lokale bewoners als toeristen te vervoeren. Zij kunnen de schepen vanaf de kade bekijken en mee doen aan het feest met folkloristische evenementen aan de kade. Er zijn ook speciale feestevenementen gepland in de stad Rotterdam met gratis shuttlebussen voor de passagiers.

CMV cruises zijn boekbaar bij:

Helaas vaart deze rederij niet meer door een failissement.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

4 thoughts on “Meer details over vlootparade Cruise & Maritime Voyages in Rotterdam

 • Beste Miriam,
  In 10 jaar heb je veel bekendheid verkregen je weet goed de publiciteit te vinden, ook leuk de actie van CMV. De Marco Polo is een nog steeds een mooi en goed zeegaand schip met nog een echte zeeg, wij zijn maakten een cruise van Amsterdam naar de Caribbean vv. Zie de video op youtube of Vimeo of zie nog meer cruises het waren er 60.

  • Ik ga zeker even op je Youtube kanaal kijken, ben benieuwd naar de ‘oude dame’ Marco Polo! Groet Miriam

 • . . . Ex Holland America Line reünie …! ! !
  Met de CMV vlootparade op zaterdag 28 augustus 2021 zal OOK voor het eerst en misschien wel voor het laatst een ex reünie van voormalige HAL – Holland America Line schepen plaatsvinden. In de 3e Katendrechtsehoofd ligt de s.s. Rotterdam in 2020 al tien jaar afgemeerd als ex vlaggenschip van de HAL, de Vasco da Gama is de ex Pacific Eden én ex ms STATENDAM en de Ida Pfeiffer is de ex Pacific Aria, én ex ms RYNDAM.
  Als de ms Rotterdam “toevallig” als er nog ruimte is ook nog Rotterdam aandoet, zal het indirect een echte (ex) HAL feestje gebeuren kunnen worden. Ik was in 2015 toevallig aanwezig bij het afscheid van de ex Ryndam en had niet kunnen bevroeden dat het onder een andere naam zes jaar later wéér haar voormalige thuishaven Rotterdam met nota bene haar voormalig zusterschip de ex Statendam Europa’s grootste havenstad zal aandoen. Mensen met oog en hart voor de Maritieme geschiedenis waar een Hollands tintje aan vast zit, mag men deze dag absoluut NIET missen en in hun agenda schrijven ! Rotterdam is, mede dankzij het aanstaande Eurovisie Songfestival sterk in de belangstelling en zal met deze unieke CMV vlootparade bij hopelijk zonnig en windstil weer extra (media) aandacht krijgen ! Ik kijk er nu al verlangend en vele met mij naar uit. Het maakt Rotterdam als cruisehaven alleen nog maar sterker en terecht beter door ! ! !

 • Namen en ex scheepsnamen van de CMV vloot :
  Amy Johnson, = ex Star Princess
  > Ida Pfeiffer, = ex RYNDAM HAL vertrok op zondag 13 september 2015 vanuit Rotterdam als Pacific Aria naar P & O Australia.
  Magellan, = ex Holiday, ex Grand Holiday
  Columbus, = ex Pacific Pearl, ex Ocean village, ex Arcadia,, ex Fair Majesty
  Astor, = ex Fedor Dostoyevsky, ex Jules Verne
  > Vasco da Gama, = ex STATENDAM HAL vertrok als Pacific Eden naar P & O Australia.

  > OPMERKING: men heeft twee ex Holland America Line cruiseschepen in dienst n.l. de ex Ryndam, nu Ida Pfeiffer geheten en de ex Statendam, de huidige Vasco da Gama. Beiden keren voor een dag samen in Hollandse wateren en hun voormalige thuishaven Rotterdam terug, een stad dat al allure heeft en nu nog meer in allure zal toenemen. Het niet hoeven schutten bij een eventuele sluis bij Hoek van Holland, wat bij een bezoek aan Amsterdam wel noodzakelijk is, maakt een bezoek aan Rotjeknor alleen maar makkelijker en door de relatief geringe grootte van de CMV schepen is keren in de haven ook iets makkelijker.
  Het wordt dus een Hollands onderonsje en feestje als we de s.s. Rotterdam V die de CMV vloot begroet c.q. uitzwaait mee mogen rekenen !

Reacties zijn gesloten.