Cruisereiziger
Bestemmingen

Zeven cruiseschepen Cruise & Maritime Voyages tegelijkertijd in Rotterdam in 2021

De Britse rederij Cruise & Maritime Voyages heeft haar zomerprogramma voor 2021 bekendgemaakt. Hoogtepunt is een CMV Vloot parade in Rotterdam op 28 augustus 2021. Dit naar aanleiding van de 25e verjaardag van Cruise Port Rotterdam. Alle zeven schepen van de rederij zullen in konvooi varen: de nieuwe Amy Johnson, Columbus, Magellan, Marco Polo, Astor, Vasco da Gama en de nieuwe Ida Pfeiffer. Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt.

Andere hoogtepunten van 2021 voor de rederij zijn de introductie van de nieuwe Amy Johnson en de Magellan die als hotel gaat fungeren in Liverpool tijdens tijdens de beroemdste paardenrace van Groot-Brittannië, de Grand National. Zoals gebruikelijk vaart de rederij veel uit Britse steden, nieuw zijn daarbij Harwich en Plymouth.

Cruises van CMV zijn verkrijgbaar bij:

Helaas vaart deze rederij niet meer door een failissement.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

5 thoughts on “Zeven cruiseschepen Cruise & Maritime Voyages tegelijkertijd in Rotterdam in 2021

 • Hallo,

  Hoop dat 28 augustus 2020 mooi weer is.
  Zal dan zekers aan de kade staan om van die 7 Cruise schepen in convooi foto’s te kunnen maken.

  Groetjes,
  Pedro Moring.

  • Deze 7 cruise schepen komen pas volgend jaar aan hoor.
   Nog even geduld hebben. Als ik er dan nog ben, en mijn benen willen, ga ik zeker kijken.

 • Dat wordt dan weer zwaaien vanaf ons balkon op de Hoge Maas (19e)

 • . . . HAL feestje en ex namen . . .
  Van de 7 CMV schepen zijn er 2 ex Holland America Line schepen, daarom hier een kort lijstje met de “ex” namen van de schepen.
  Amy Johnson, = ex Star Princess
  > Ida Pfeiffer, = ex RYNDAM vertrok in 2015 als Pacific Aria naar P & O Australia
  Magellan, = ex Holiday, ex Grand Holiday
  Columbus, = ex Pacific Pearl, ex Ocean village, ex Arcadia,, ex Fair Majesty
  Astor, = ex Fedor Dostoyevsky, ex Jules Verne
  > Vasco da Gama, = ex STATENDAM HAL vertrok als Pacific Eden naar P & O Australia.
  Voor het eerst zullen er op deze dag drie (3) ex Holland America Line schepen in de Rotterdamse haven zijn, namelijk de s.s Rotterdam V die in 2020 tien jaar aan de 3e Katendrechtse Hoofd ligt afgemeerd en elk vertrekkend cruiseschip met zijn scheepshoorn uitgeleide doet en dat nu dus zeven (7) keer zal gaan doen op één dag, een unicum en nog wel van dezelfde rederij, als de ex Ryndam en ex Statendam. Ook bijzonder is dat na zes jaar de ex Ryndam weer even terug is in haar voormalige thuishaven Rotterdam samen met haar ex zusterschip de ex Statendam ! Dit komt niet vaak voor en de media aandacht zal grootst zijn uit binnen- en buitenland, de drie Cunard schepen vlootparade in de U.K vallen daarbij in het niet . Unieke foto’s vanaf de Euromast – als de lift tenminste blijft functioneren – , de s.s Rotterdam of andere wolkenkrabbers en Hoek van Holland mogen zeker NIET ontbreken !
  Ik was op zondag 13 september 2015 toevallig getuige van het vertrek van de ms Ryndam en maakte er diverse foto’s van. Op het voorschip lag een groot zwart spandoek met witte letters en de tekst : 1994 – 2015 MS RYNDAM IT’S TIME TO SAY GOODBYE. Tijdens het vertrek naar zee werd toen met wat regendruppels, symbolisch, en slechts enkele toeschouwers het lied duidelijk hoorbaar gedraaid. Slechts zes jaar ( ! ) later is het nu onder een andere naam een “till we meet again”, het wordt dus voor Nederlanders die de maritieme scheepvaart een warm toedraagt, waaronder ondergetekende, een speciaal (ex) Holland Amerika Lijn feestje en ‘reünie”. Moge de weergoden en wereldse gebeurtenissen deze vlootparade GOED en positief gezind zijn die men als het effe kan zeker NIET mag missen ! ! ! Voor veel mensen is zeven een geluksgetal, laten we hopen dat CMV en Rotterdam in 2021 het GELUK aan haar zijde heeft staan ! ! !
  Kort daarop begin september zal, onder voorbehoud, de Wereldhavendagen in Rotterdam plaatsvinden en wie weet kan men dan positief terug kijken naar deze CMV vlootparade.

 • Toevoeging ex namen.
  Marco Polo, = ex Aleksandr Pushkin een echte mooie en elegante klassieker uit 1965.

Reacties zijn gesloten.