Boete van Oasis of the Seas kwijtgescholden

De boete die Royal Caribbean Cruises Ltd. opgelegd had gekregen in 2014 is kwijtgescholden door de rechtbank in Den Haag. De rederij kreeg deze boete in 2014 opgelegd van Inspectie SZW, omdat zij gedurende een tweeweeks droogdok verblijf van de Oasis of the Seas bij Keppel Verolme (nu Damen) o.a. de arbeidstijden overtrad. Met succes heeft de rederij verdedigd dat de eigen werknemers die ze hadden binnengevlogen niet onder het Nederlandse recht vallen. De rechter ging daarin mee. Deze werknemers worden specifiek door rederijen aan boord gehaald om renovatiewerkzaamheden te verrichten. Zij hebben volgens de rechter een uitzonderingspositie.

Volgens de Inspectie zouden vele overtredingen gemaakt zijn op gebied van o.a  regelgeving omtrent arbeidstijden en tewerkstelling van buitenlandse werknemers zijn overtreden. 124 voornamelijk Filippijnse en Zuid-Amerikaanse bemanningsleden zouden niet over de vereiste papieren beschikken. De boete die de rederij opgelegd kreeg, bedroeg €992.000. De Amerikaanse rederij zou van tevoren door de Inspectiedienst zijn gewaarschuwd.

Als gevolg van de boete, meden helaas veel rederijen Nederlandse scheepswerven voor dit soort grote projecten.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)