World Dream in Rotterdam voor onderhoud

De World Dream van Dream Cruises is afgelopen nacht gearriveerd in Rotterdam bij Damen Shiprepair in de Botlekhaven. Het schip dat in 2017 door de Meyer Werft in Papenburg werd opgeleverd, zal onderhoud krijgen.

Vanuit China is het schip helemaal naar Europa toe komen varen. De World Dream werd speciaal voor de Aziatische markt gebouwd, net als haar zusterschip Genting Dream. Het cruiseschip World Dream biedt plek aan 3.376 passagiers en 2000 personeelsleden. Ze is 335 meter lang en 39,7 meter breed. Begin februari waren een klein aantal Chinese passagiers besmet met het Coronavirus waarna het schip 5 dagen in quarantaine ging. Na testen bleek verder niemand besmet. De Indonesische crew werd door Indonesië van boord gehaald met een hospitaalschip waarna ze in quarantaine gingen op een Indonesisch eiland.
De rederij beraadt zich momenteel op routes die de World Dream na het onderhoud zal gaan varen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Eén gedachte over “World Dream in Rotterdam voor onderhoud

 • 5 april 2020 om 12:11
  Permalink

  Hi Miriam,
  Covid-19 is ook geen Worl-Dream het
  Raakt wel de hele wereld goed dat ze
  De naam gaan veranderen aangezien
  Deze schip in Azie heeft gevaren waar de pandemie is begonnen ik heb ook de schepen gevolgd die nergens meer konden aanleggen.
  Vier Costa schepen in Japan Dream Princess aan de ketting de Westerdam die eindelijk in Cambodja
  kon aanleggen en de Spectrum o/t Seas die helemaal naar Sidney moest uitwijken wat raar allemaal lijkt wel een derde wereld oorlog tegen een ontzichtbare vijand ik hoop dat dit heel snel verleden tijd zodat wij weer
  kunnen gaan Cruisen.

  Groetjes
  Willia & Paul Amatsengadi

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.