Vrijwel laatste cruiseschepen met passagiers arriveren op eindbestemming

De laatste weken waren de meeste cruiseschepen al in ruste in een van de vele havens of lagen ze voor anker.  Het was/is nog wachten op 4 schepen met passagiers die hun laatste zeemijlen maakten. Deze schepen begonnen allen ruim voor de Corona-tijd aanbrak, met hun wereldcruises.  Op maandag 20 april zijn drie schepen aangekomen.

De MSC Magnifica van MSC Cruises was op wereldreis en arriveerde maandagmorgen vroeg in Marseille. Ze voegde zich bij de drie andere cruiseschepen die daar al een tijdje verblijven, de Costa Smeralda, AIDAsol en de Europa 2. De wereldreis moest worden afgebroken toen het schip na Australië vrijwel nergens meer kon aanmeren. Desondanks was er gelukkig op het schip geen enkel ziektegeval van Corona.

De Costa Deliziosa mocht maandag aanmeren in Barcelona en is momenteel onderweg naar Genua waar ze dinsdagmiddag 16.00 uur zal arriveren.Tot slot was het tot vandaag ook wachten op de Pacific Princess, met nog slechts 115 gasten onderweg naar Los Angeles. Zij mocht maandagmorgen vroeg ook eindelijk de haven binnenvaren.

Artania

De Artania van Phoenix Reisen heeft toestemming om uit Australië met een handjevol gasten, die niet met een chartervlucht naar huis wilden, terug naar Duitsland te varen. Deze reis neemt uiteraard tijd in beslag. Het schip wordt met een uitgedunde bemanning van 75 personeelsleden op 31 mei in Bremerhaven verwacht. Een groot aantal gasten kwam eerder met 3 chartervluchten naar Duitsland.

18 gasten die in quarantaine zaten in Australië vlogen gisteren terug. 8 gasten kozen ervoor om weer op het schip terug te gaan en mee te reizen met het selecte gezelschap naar Duitsland. Helaas moesten een extra 9 gasten nog in Australië blijven vanwege positieve Corona-uitslagen. Er was ook bijzonder nieuws: twee personeelsleden traden met elkaar in het huwelijk aan de pier in Fremantle.

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)