Cruisereiziger
Bestemmingen

‘Plan om bemanningsleden met 8 cruiseschepen thuis te brengen’

Volgens diverse Amerikaanse media zou de Holland America Group bezig zijn met een plan om duizenden bemanningsleden van haar cruisemerken Holland America Line, Princess Cruises en Seabourn terug naar huis te brengen. Hiervoor zouden 8 cruiseschepen uit de vloot worden ingezet die koers zetten naar Europa, Azië Zuid-Amerika en de Caribbean. Het zou gaan om 4 Princess schepen (Caribbean Princess, Regal Princess, Crown Princess en Island Princess), 3 Holland America Line schepen (Veendam, Volendam en Nieuw Amsterdam) en 1 schip van Seabourn, Seabourn Quest.

2 van de cruiseschepen zouden Europa als bestemming hebben om alle Europese bemanningsleden te laten ontschepen. Het gaat om de Seabourn Quest en de Regal Princess. De Seabourn Quest bevindt zich op dit moment in Barbados en de Regal Princess in Port Everglades in Fort Lauderdale, Florida.
Het is momenteel nog onduidelijk of en zo ja, wanneer het plan wordt uitgevoerd. Het vergt namelijk een ongekende logistieke operatie waarbij met tal van zaken rekening dient te worden gehouden waaronder de bestemming en gezondheid van elk bemanningslid, Amerikaanse regelgeving en de eisen en restricties van de diverse bestemmingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!