Cruisereiziger
Annulering

Carnival Cruise Line kondigt plan aan voor gefaseerde terugkeer

Carnival Cruise Line heeft haar plannen uit de doeken gedaan in het geval dat het huidige cruiseverbod in Noord-Amerika tot eind juli 2020 niet wordt verlengd en alle omstandigheden het toelaten om de cruiseactiviteiten weer te hervatten. De Amerikaanse cruisemaatschappij wil dan op 1 augustus 2020 opstarten met 8 cruiseschepen vanuit Miami, Port Canaveral en Galveston. Dit plan houdt tevens in dat alle geplande cruises vanuit andere havens in Noord-Amerika en Australië worden geannuleerd tot 31 augustus 2020.
De Carnival Dream, Carnival Freedom en Carnival Vista zouden vanuit Galveston moeten gaan varen. De Carnival Horizon, Carnival Magic en Carnival Sensation krijgen Miami als thuishaven en de Carnival Breeze en Carnival Elation pakken de draad weer op vanuit Port Canaveral. Carnival kiest voor een gefaseerde aanpak met een terugkeer in een beperkt aantal grote thuishavens die gemakkelijk bereikbaar zijn met de auto voor de meerderheid van de gasten.

Alle cruises van de Carnival Spirit in Alaska vanuit Seattle worden geannuleerd. Dat geldt ook voor de Vancouver-Honolulu cruise op 25 september en de Honolulu-Brisbane cruise op 6 oktober met de Carnival Spirit. Ook alle cruises van de Carnival Splendor in Australië van 19 juni tot 31 augustus gaan niet door.

Carnival geeft aan de tussenliggende periode te gebruiken om experts, autoriteiten en belanghebbenden te blijven betrekken bij aanvullende protocollen en procedures om de gezondheid en veiligheid van de gasten, bemanning en de totale gemeenschap die wordt bediend te beschermen.

Carnival is momenteel ook druk bezig om meer dan 10.000 gezonde bemanningsleden thuis te krijgen. Net als andere rederijen worden daarvoor haar eigen cruiseschepen ingezet. 9 schepen varen hiervoor speciaal naar Azië, Afrika, Europa, India en Latijns-Amerika. Eind vorige week kwamen 18 cruiseschepen bij elkaar bij de Bahamas om de bemanningsleden op de juiste schepen te krijgen. 9 schepen zullen bij de Bahamas en Panama voor anker blijven liggen in afwachting op betere tijden.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Carnival Cruise Line kondigt plan aan voor gefaseerde terugkeer

  • hoop dat princess ook alles afzegt voor de maand juli

Reacties zijn gesloten.