Cruiseschip Regal Princess aangekomen in Rotterdam

Het cruiseschip Regal Princess van Princess Cruises is woensdagmiddag rond 12:00 uur de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland  opgevaren. Het schip liet van zich horen met de scheepshoornen die de tune van The Love Boat ten gehore brachten. De 900 Europese bemanningsleden aan boord, hoofdzakelijk afkomstig van cruiseschepen van Holland America Line, Princess Cruises en Seabourn, zullen in Rotterdam ontschepen. Zij worden rechtstreeks per bus naar huis danwel naar Schiphol (voor een vlucht naar huis) gebracht. De komst van het schip is zorgvuldig voorbereid conform de maatregelen van het RIVM en goedgekeurd door de autoriteiten. Vrijdag vertrekt het schip weer uit de havenstad.

De repatriëring is onderdeel van een plan van de Holland America Group om duizenden bemanningsleden met 8 cruiseschepen uit de vloot in verband met de uitbraak van het coronavirus terug naar huis te brengen d.w.z. bestemmingen in Europa, Azië, Zuid-Amerika en de Caribbean. De Regal Princess vertrok vorige week vanuit Fort Lauderdale, Florida voor haar transatlantische oversteek naar Europa. Dinsdag kwam het al aan in Southamton om 70 Britse bemanningsleden af te zetten.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)