Holland America Line doneert 1.800 kilo aan verse producten aan Rotterdams Leger des Heils

Holland America Line‘s schip Nieuw Statendam doneerde deze week 1.800 kilogram verse producten aan het Leger des Heils in Rotterdam.  Het schip arriveerde dinsdag 12 mei in de haven van Rotterdam om crewleden van Princess Cruises, Holland America Line en Seabourn te repatriëren. Vanwege de Covid19 crisis lastte de rederij een wereldwijde pauze in op de cruise activiteiten van al haar schepen. Nadat de Nieuw Statendam succesvol was aangemeerd, ontstond de kans om het verse voedsel aan boord een nieuwe bestemming te geven zodat het niet verloren zou gaan.

Het Rotterdamse Leger des Heils ontving een brede selectie inventaris die net voor de repatriëringsafvaart was geladen en ongebruikt zou zijn gebleven. De organisatie accepteerde een overvloed aan groenten, waaronder tomaten, paprika, diverse koolsoorten, wortels, komkommer en meer. Fruit dat gedoneerd werd, bestond onder andere uit bananen en appels. Er werden ook verse kruiden en specerijen geleverd zoals knoflook.
Holland America Line wil voedselverspilling tegengaan en kiest er daarom altijd voor om alle bruikbare, verse producten die overblijven na een reis, te doneren aan een lokaal initiatief. Dit gebeurt niet alleen zoals afgelopen week in Rotterdam, maar overal ter wereld waar de mogelijkheid bestaat om een goede bestemming te vinden voor het verse voedsel dat overblijft na een reis.

Frits van der Werff, Vice President Food & Beverage bij Holland America Line: “Onze schepen zijn nu misschien leeg, maar ons hart is vol hoop voor de toekomst. De vastberadenheid en moed die ik heb gezien bij onze teamleden, waarvan ik weet dat dat gevoel overal ter wereld hetzelfde is, geeft me alle vertrouwen dat we door deze ongekende crisis heen zullen komen. We blijven zoeken naar manieren om iets terug te geven aan degenen die het nodig hebben, zoals in dit geval het Leger des Heils. Dit maakt deel uit van onze inzet om deze ongekende situatie, waarmee we allemaal mee worden geconfronteerd, achter ons te laten.”

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)