Muntceremonie voor, de door LNG aangedreven MSC World Europa

Een maritieme muntceremonietraditie vond maandag plaats op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire in Frankrijk, voor het eerste LNG aangedreven schip van MSC Cruises, de MSC World Europa.

Het meer dan 200.000 bruto tonnage-schip zal in 2022 in de vaart komen en zal een van de meest technologisch en ecologisch geavanceerde LNG-aangedreven cruiseschepen in haar klasse zijn én de eerste ooit in Frankrijk gebouwd.

Zoë Vago, dochter van Alexa Aponte-Vago en haar man Pierfrancesco Vago, MSC Cruises ‘Executive Chairman, en Aurore Bezard van Chantiers de I’Atlantique, voerden het traditionele maritieme ritueel uit als Meter van de scheepseigenaar en de scheepsbouwer. Ze plaatsten twee munten onder de kiel als historisch teken van zegen en geluk voor het project en de operationele levensduur van het schip op zee.

Pierfrancesco Vago, zei: “MSC World Europa is een verder bewijs van ons streven naar milieubeheer, aangezien we de CO2-uitstoot nog verder willen verminderen dan veel andere bestaande cruiseschepen die worden aangedreven door LNG, welke momenteel de meest milieuvriendelijke brandstof is voor commerciële maritieme operaties. Met dit schip herbevestigen we ook ons ​​geloof in investeringen in geavanceerde milieutechnologie om ons lange-termijndoel-nulemissies- te bereiken.”

Laurent Castaing, General Manager, Chantiers de l’Atlantique, voegde toe: “We zijn er trots op om te beginnen met de bouw van een schip dat de norm zal bepalen voor cruises van de toekomst. Dit is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van onze 20-jarige samenwerking met MSC Cruises, die al heeft geresulteerd in enkele van de meest innovatieve cruiseschepen ooit gebouwd.”

MSC World Europa zal beschikken over een nieuw demonstratiesysteem van 50 kilowatt dat gebruik maakt van Solid-Oxide brandstofceltechnologie (SOFC) én LNG gebruikt om elektriciteit en warmte aan boord te produceren, de eerste keer dat een LNG-aangedreven brandstofcel wordt gebruikt op een cruiseschip.

Deze SOFC-oplossing op LNG zal de uitstoot van broeikasgassen (GHG) met ongeveer 30 procent verminderen in vergelijking met een conventionele LNG-motor, zonder uitstoot van stikstofoxiden, zwaveloxiden of fijne deeltjes. Het biedt ook het voordeel dat het combineerbaar is met LNG, evenals verschillende koolstofarme brandstoffen zoals soorten methanol, ammoniak en waterstof.

MSC World Europa zal ook beschikken over een “next- generation” afvalwaterzuiveringssysteem dat enkele van ’s werelds strengste regelgevingsnormen overtreft, evenals andere geavanceerde milieutechnologie.

Het volgende vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Virtuosa, wordt momenteel gebouwd in Saint-Nazaire en zal volgend jaar in de vaart komen. MSC heeft nog bevestigde opdrachten bij Chantiers de l’Atlantique voor twee extra LNG-aangedreven schepen, één voor een MSC World-klasse schip  en één voor een Meraviglia-scheepsklasse.

Interesse in cruisen met MSC Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.