Carnival Legend helpt gestrande boot

Ondanks dat de schepen van Carnival niet uit kunnen varen met passagiers, hebben ze toch een hulpactie kunnen uitvoeren. Dinsdag heeft de Carnival Legend, die bij de Bahama’s ligt, een gestrand schip geholpen. Kapitein Alessandro Galotto kwam het kleine schip te hulp. Het was zonder brandstof komen te zitten op zee. De Carnival Legend heeft behoorlijk wat liter brandstof kunnen afgeven zodat zij haar reis terug kon voortzetten naar Jackonsville, Florida.

Cruiseschepen voor anker

De Carnival Legend is één van de vele schepen die voor anker ligt ten noorden van de eilandengroep Bahama’s samen met een aantal andere Carnival schepen zoals de Carnival Freedom, Carnival Sunshine, Carnival Vista, Carnival Elation, Carnival Horizon en Carnival Pride. De schepen liggen daar te wachten met een minimale crew totdat er weer gevaren mag worden.

Een ander deel van de (wereldwijde) cruisevloot ligt overigens in Manilla, Filippijnen om daar de repatriëring uit te voeren van veel personeelsleden. Er liggen daar momenteel bijna 30 cruiseschepen te wachten totdat ze mogen aanmeren in Manilla. Hieronder een video van de kapitein van de Sea Princess, Tony Ruggero:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.