Cruisereiziger
ExpeditiecruisenNieuwe cruiseschepenOverdracht

Zesde nieuwe schip van Ponant in 24 maanden opgeleverd

Op 10 juli 2020 werd Ponant Explorer schip Le Jacques Cartier opgeleverd aan Ponant. Het schip is de zesde in 24 maanden die wordt overgedragen. De eerste van de serie was Le Laperouse, die in jui 2018 de Vard scheepswerf verliet. Nu 24 maanden later is het laatste schip in de vaart gekomen. Le Jacques Cartier rondt het rijtje af. In de tussentijd zagen ook Le Laperouse ook Le Champlain, Le Bougainville, Le Dumont-d’Urville (door Miriam bezocht in Amsterdam) en Le Bougainville het levenslicht.

“De oplevering van Le Jacques Cartier is een succes. Het markeert de voltooiing van de Ponant Explorer serie, die opnieuw het cruisen op zee hebben uitgevonden. De zes schepen combineren de nieuwste technologie en respect voor hun omgeving, varend onder de Franse vlag,” aldus Jean Emmanuel Sauvée, CEO van Ponant.

Le Jacques Cartier heeft slechts 92 kamers en suites, allemaal met een balkon. Met de nieuwste technologie aan boord en slank design is het schip gemaakt voor expedities. Net als de andere Ponant Explorer schepen heeft ook Le Jacques Cartier een Blue Eye; een onderwater lounge waar je plaats kunt nemen met uitzicht op de vissen én geluiden van onder water.

Verborgen kunstproject aan boord

Graffiti kunstenaar Shuck One kreeg de kans om aan boord een verborgen kunstwerk op een stalen wand te creëren. Gasten kunnen dit ontdekken aan boord met behulp van een patrijspoort.

Met 12 schepen in de vloot gaat Ponant door met haar uitbreiding. Zo wordt in 2021 Le Commandant Charcot verwacht, een pool expeditie schip met hybride elektrische aandrijving en LNG.

Routes

Le Jacques Cartier vaart aangepaste routes. Langs de Franse kust maakt zij vanuit Saint-Malo één-weekse cruises langs de ruige kliffen van Bretagne.  Meer informatie vind je hier.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit gloednieuwe ultraluxe expeditieschip? Kijk eens bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

 

Foto: ©Studio PONANT / Laure PATRICOT

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)