Foto’s: Spirit of Adventure verlaat overdekt bouwdok Meyer Werft

Vrijdag heeft het nieuwe cruiseschip van Saga Cruises, Spirit of Adventure, het overdekte bouwdok I van de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft in Papenburg verlaten. Na het uitdokken werd met behulp van een kraan de schoorsteen op het tweede nieuwbouwschip van de Britse rederij geplaatst. Aan de werfpier zal de komende periode de laatste hand worden gelegd aan het schip. Tevens zullen er diverse testen worden uitgevoerd.

Volgens planning zal volgende maand de Eemstocht plaatsvinden met aansluitend de eerste zeetesten. Oorspronkelijk zou het zusterschip van de Spirit of Discovery in augustus in de vaart komen. Door de coronapandemie is de oplevering vertraagd tot begin november van dit jaar.

De Spirit of Adventure (58.250 brutoton) heeft een totale lengte van 236 meter en is 31,2 meter breed. Het heeft 554 hutten voor 999 passagiers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Eén gedachte over “Foto’s: Spirit of Adventure verlaat overdekt bouwdok Meyer Werft

  • 31 juli 2020 om 12:30
    Permalink

    Marco,

    Ik heb Miriam gemaild met een bijzonder project.
    Ik krijg echter geen reactie.

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.