Royal Caribbean introduceert nieuwe veiligheidsoefening voor passagiers

Royal Caribbean Group vervangt haar minst geliefde onderdeel voor gasten: de veiligheidsoefening. Deze wordt vervangen door Muster 2.0™, een nieuwe persoonlijke aanpak om veiligheidsinformatie bij cruisereizigers tussen de oren te krijgen.

De basis-informatie van Muster 2.0 omvat nog steeds de hoofdpunten zoals; wat gaat er gebeuren in een noodsituatie, waar moet ik naar toe én de instructie hoe je met een reddingsvest om gaat. Gasten gebruiken hun eigen mobiele telefoon (of tablet) en de interactieve tv in de kamer. Je kunt in je eigen tempo, maar wel voordat het schip vertrekt, de informatie tot je nemen. De nieuwe aanpak heeft het grootste voordeel dat gasten niet bij elkaar in de buurt hoeven te zijn. Zoals in het verleden bij een veiligheidsoefening het geval was.

Na het bekijken van de veiligheidsinformatie moeten passagiers naar hun aangewezen ‘assembly’ plek.  Daar controleert een personeelslid of de gast alles goed heeft doorlopen en alle vragen heeft beantwoord. Je zult dus verplicht een aantal stappen doorlopen in de nieuwe Muster 2.0 veiligheidsoefening.

“De gezondheid en veiligheid van onze gasten en bemanning zijn onze eerste prioriteit, en de ontwikkeling van deze nieuwe veiligheidsoefening is een elegante oplossing voor een verouderd, impopulair proces”, zegt Richard Fain, voorzitter en CEO van Royal Caribbean Group. “Het feit dat dit gasten ook tijd bespaart en het schip zonder grote onderbreking dit kan doen, betekent dat we tegelijkertijd de gezondheid, veiligheid en gasttevredenheid kunnen verhogen.”

Meer rederijen

Het nieuwe proces is mede tot stand gekomen door de leden van het Healthy Sail Panel, een groep die gevormd is om aanbevelingen voor cruisemaatschappijen te geven in het kader van COVID-19 de veiligheid te verbeteren en om gereed te staan voor de veilige hervatting van activiteiten. Deze groep is een samenwerking tussen Royal Caribbean Group én Norwegian Cruise Line Holdings.

Je kunt de nieuwe werkwijze gaan aantreffen bij Royal Caribbean Int., Celebrity Cruises en Azamara. Omdat ook anderen belangen hebben, zijn er ook licenties gegeven aan joint venture TUI Cruises en aan Norwegian Cruise Line Holdings. Daaronder vallen de merken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises.

Nieuwsgierig naar deze nieuwe veiligheidsoefening? Royal Caribbean is verkrijgbaar bij o.a.:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasTUIZeetours

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.