Video: Sovereign en Monarch beëindigen laatste reis

De twee cruiseschepen Sovereign en Monarch van Pullmantur arriveerden deze week in het Turkse Aliaga waar ze worden ontmanteld. Het betekent het einde van hun reis die begon in respectievelijk 1988 en 1991 voor cruisemaatschappij Royal Caribbean International. De Sovereign ging in 2008 varen voor het Spaanse cruisemerk Pullmantur. In 2013 volgde ook de Monarch. Eind juni werd besloten afscheid te nemen van het duo na een faillissement van Pullmantur vanwege de coronapandemie.

‘Een lange periode van cruises vol vreugde, emoties, gesprekken, verhalen … een reis vol leven; een geweldige plek voor familiereünies, vakanties waar duizenden passagiers van dromen; een gezellig thuis voor de grote familie van bemanningsleden: zonder hen zou de ervaring van onze passagiers nooit hetzelfde zijn geweest. Monarch en Sovereign, u zult altijd deel uitmaken van de geschiedenis van ons bedrijf’, aldus Pullmantur.

Zie onderstaande video voor beelden van de aankomst van de Sovereign en Monarch in Aliaga.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Video: Sovereign en Monarch beëindigen laatste reis

  • 27 juli 2020 om 11:16
    Permalink

    Helaas pindakaas voor deze twee mooie ECHTE cruiseschepen met een uiterlijk waar menige varende “blokkendoos” anno 2020 NIET aan kan tippen ! Helaas heb ik om financiële redenen er nooit mee kunnen varen, want men had een mooie cruise vanaf Aruba en Curaçao gehad. Het waren middelgrote schepen met mooi “ronddingen” …
    Gelukkig heb ik nog een boek, alleen jammer dat de huidige crises roet in het eten gooit en misschien moeten we ons afvragen of de tendens naar AFGRIJSELIJK groter wel goed is en men eens moet gaan nadenken om kleinere schepen te bouwen die flexibeler ingezet kunnen worden. De twee “beauty’s”, ze gaan met pensioen en blijven helaas alleen nog achter in het geheugen van diegenen die het een warm hart toedragen als cruisepassagier, bemanningslid of als cruiseschip enthousiast.

Reacties zijn gesloten.