Carnival Cruise Line verkoopt 2 cruiseschepen

Carnival Cruise Line maakte vandaag bekend dat de Carnival Fantasy (uit 1991) en de Carnival Inspiration (1996) zijn verkocht aan een nog onbekende koper. Twee andere schepen uit de vloot, de Carnival Fascination (1994) en de Carnival Imagination (1995) zullen voor langere tijd niet worden ingezet. De bovengenoemde schepen behoren tot de Fantasy-klasse die zijn opgeleverd tussen 1991 en 1998, en worden door de rederij vooral voor kortere cruises ingezet.

De rederij zorgt ervoor dat de Carnival Sensation routes gaat overnemen van de Carnival Fantasy en de Carnival Fascination. De in 2019 gerenoveerde Carnival Sunshine neemt op haar beurt de Carnival Sensation routes over vanaf Miami.

De rederij maakte ook bekend dat het tweede nieuwbouw Excel klasse schip in november 2022 opgeleverd gaat worden door Meyer Turku. Dit LNG schip zal vanuit Miami gaan varen. Het eerste LNG schip, de Mardi Gras, zal in februari 2021 aan de vloot worden toegevoegd.

13 schepen van Carnival Corporation weg

De twee schepen van Carnival Cruise Line komen in het rijtje van 13 schepen te staan die moederbedrijf Carnival Corporation laat gaan. Eerder werd duidelijk dat vier Costa schepen verkocht (Costa Atlantica, Costa Mediterranea, Costa neoRomantica) danwel gesloopt (Costa Victoria) gaan worden. Bij Holland America Line gaat het om de Maasdam, Veendam en Amsterdam en Rotterdam (de laatste twee naar Fred. Olsen Cruise Lines). P&O Cruises neemt afscheid van cruiseschip Oceana (naar een ferrymaatschappij). Moedermaatschappij Carnival Corporation kiest vooral voor de wat oudere schepen die het bedrijf verlaten.

Nieuwsgierig naar een Carnival cruise? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasTUIZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.