Cruisereiziger
Riviercruisen

Video: Aan boord van riviercruiseschip AmaKristina

AmaWaterways heeft sinds 5 juli haar eerste riviercruiseschip weer varen in Europa. De AmaKristina cruist voor de e-hoi groep met reisbureau’s in Duitsland, Nederland en België. Aan boord zijn maximaal 100 gasten uit deze landen aanwezig.

AmaWaterways heeft uiteraard diverse veiligheids- en hygiënemaatregelen aan boord genomen. Zo is het mogelijk om roomservice te bestellen voor ontbijt, lunch en diner. Daarnaast zijn er aanpassingen in lounges en restaurants genomen. Dit zijn de maatregelen waar je als riviercruisereiziger rekening mee moet houden:

 • verhoogde desinfectie processen,
 • afstandsregels voor alle openbare ruimtes zoals restaurants en zonnedek,
 • screening van gasten door middel van een gezondheidsvragenlijst voor het inschepen,
 • vermindering van het aantal passagiers tot maximaal 100 gasten per vertrek,
 • geserveerde maaltijden en dranken uitsluitend in de restaurants en bars,
 • medische controle voor boordpersoneel door voorafgaand testen op Covid-19,
 • het dragen van mondkapjes is verplicht voor de bemanning én verplicht voor alle passagiers op looppaden van de hut naar openbare ruimtes,
 • temperatuur wordt gemeten van alle passagiers bij in- en ontscheping én bij aanvang van het ontbijt.

Herstart

AmaWaterways zal met de rest van de vloot pas in het volgend voorjaar, in maart 2021 weer gaan varen. Dan begint het nieuwe seizoen met lentecruises. Mede ingegeven omdat 85% van de riviercruisereizigers van AmaWaterways van overzee komen, uit Amerika en Canada. 

Route

De AmaKristina vaart vanuit Rotterdam en Amsterdam een 11-daagse route richting onder andere Keulen, Cochem en Straatsburg. Het laatste vertrek is op 26 september 2020.

Onderstaande video geeft je een indruk van een cruise op de AmaKristina.

 

Ook zin in een ultraluxe cruise met AmaKristina? Deze is boekbaar bij:


Captain Cruise Cruise Travel Cruisewinkel

 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “Video: Aan boord van riviercruiseschip AmaKristina

 • Kom zojuist van elf dagen AmaKristina. Niets wees in die anderhalve week op de mogelijkheid van roomservice.

  Separaat gaat evaluatie van deze mooie reis.

 • AmaKristina 11 dagen van af Rotterdam 27 juli 2020

  Beoordeling arbitrair 1 daar gevaren met slechts 25 tot 40% normale bezetting; 2 corona maatregelen en 3 minder aanbod dan normaal bij AMA Waterways volgens bemanning. Bijvoorbeeld geen welkoms cocktail, captains- of afscheidsdiner, cultural enrichment.

  – Interessante havens; jammer geen Antwerpen en pas uren tevoor schrappen Dordrecht; Rudesheim hoeft voor mij niet. Spiers Geheimtipp.

  – Schip (2016 in Servie gebouwd)) tot in de puntjes onderhouden; luxe, stijlvast en smaakvol ingericht.

  – Hut bescheiden qua omvang in vergelijk zeeschip maar heel doelmatig ingericht. Frans balcon zegen; op binnenvaart heb je immers veel meer aan een balcon dan op zee.

  – airco werkt heel goed ook in hut.

  – Uitstekende – beter dan thuis – gratis fietsen; Gazelle.

  – Veel aandacht opmaak borden; smaak – veel sous vide bereiding – echter niet beter dan bv. HAL. M.i. teveel fratsen bijna alle soep schuimend en dat is weer uit de mode.

  – Mooie wisselde gratis huiswijnen bij lunch en diner.

  – Happy hour eerste drankje vrij rest 50% NB prijzen heel redelijk. Grote maat wijn.

  – Personeel heel behulpzaam, attent en goed in uniform. Bemanningstafel in restaurant iets te rumoerig en te aanwezig.

  – Opmerkelijk dat de oude dikke kaptein J. Tensen -als enige van de dekdienst zonder das! – zich de hele week niet verwaardigde ons te groeten laat staan een beleefd praatje te komen maken en dat met 40 later maximaal 50 passagiers. Heb anders meegemaakt van kapteins op schepen met 1400 pax. Ook de Duitse hoteldirectrice muntte niet uit door omgang met pax

  – Hut 232 is totaal ongeschikt voor betalende passagiers; naast veel lawaai bij varen ver boven 60 decibel bij sommige snelheden gigantische trillingen die slaap verhinderen. Zeg dit met ca 45x zeecruise ervaring op schepen van 100 tot 2800 pax in allerlei klasse hutten; zo iets daar nimmer meegemaakt. Vooral verwonderd dat zo een hut wordt gegeven op bijna leeg schip.
  NB de passage kostte 1800 e pp zou beslist niet meer mogen zijn dan nl. geen goede prijskwaliteitsverhouding.

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger