Cruisereiziger
Herstart

Cruises Paul Gauguin en Seadream met Covid-19 gevallen

Ondanks de vele hygiëne maatregelen ten spijt, zijn er deze week toch besmettingen geconstateerd aan boord van cruiseschepen. Ultraluxe cruiseschip Paul Gauguin van Paul Gauguin Cruises dat vaart in Polynesië had op haar tweede reis een Corona zieke aan boord. De cruise werd vervolgens stilgelegd in Papeete waar alle gasten en personeel getest werden.

Seadream

Ultraluxe rederij SeaDream Yacht Club, maakte bekend dat een voormalige cruisepassagier uit Denemarken positief getest was op Corona nadat deze passagier in Denemarken terugkwam. De passagier had tijdens de reis op Seadream I geen symptomen en reisde op 2 augustus terug vanuit Tromso.

“We hopen oprecht dat er geen COVID-19 aan boord is. We weten niet of andere gasten of bemanningsleden besmet zijn of symptomen hebben, maar we nemen alle nodige voorzorgsmaatregelen. Alle gasten en bemanning werden geïnformeerd, evenals het Noorse Instituut voor Volksgezondheid (NIPH) en het Noorse Directoraat Gezondheid, zodra we vanmiddag de informatie ontvingen, ” aldus de verklaring van SeaDream Yacht Club.  Alle gasten van de betroffen reis worden benaderd. De personeelsleden zijn voordat de cruises startten, elk 10 dagen in quarantaine geweest.

De huidige cruise van de Seadream I is afgebroken. Het schip komt naar Bodo om volgens de verdere richtlijnen aan inspectie onderworpen te worden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger