Eerste Costa cruises voor Italiaanse gasten

Costa Cruises kondigde vandaag, twee dagen na het nieuws van de herstart, aan dat de cruises van Costa Deliziosa vanuit Triëst in september en Costa Diadema vanuit Genua exclusief gereserveerd zullen zijn voor Italiaanse gasten. Dit met als doel de maximale veiligheid te garanderen voor gasten, bemanning en de lokale inwoners.

De beslissing werd genomen nadat het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid besloot om verplichte controles in te voeren voor reizigers die terugkeren van een aantal Europese en buitenlandse bestemmingen.
Costa Deliziosa en Costa Diadema

De vertrekdata van de twee schepen zijn inmiddels bevestigd – Costa Deliziosa op 6, 13, 20, 27 september en Costa Diadema op 19 september – terwijl verdere details over de routes zo snel mogelijk zullen worden bekendgemaakt.

Costa blijft nauw samenwerken met de Italiaanse autoriteiten, regio’s, lokale instellingen, gezondheidsautoriteiten, havenmeesterskantoren, havens en terminals en classificatiemaatschappij RINA. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe voorschriften en protocollen voor de herstart goed worden toegepast.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)