Costa Cruises herstart cruisen vanaf 6 september

Update 13/8: De eerste cruises zullen alleen beschikbaar zijn voor Italiaanse gasten.

De Italiaanse regering keurde gisteren de hervatting van de cruises en het nieuwe gezondheidsprotocol goed. Op basis daarvan is Costa Cruises van plan om haar activiteiten vanuit Italiaanse havens geleidelijk te hervatten vanaf 6 september 2020.

Het heropstarten van de cruises zal stapsgewijs gebeuren, met een geleidelijke re-introductie van de verschillende schepen. Het eerste schip dat vertrekt, is de Costa Deliziosa. Vanaf 6 september 2020 zet het schip wekelijks vanuit Triëste koers naar de mooiste bestemmingen in Griekenland.

Costa Diadema vaart weer vanaf 19 september 2020. De 7-daagse cruises vanuit Genua laten toe om in de westelijke Middellandse Zee het beste van Italië en Malta te ervaren.

Sinds de inwerkingtreding van het nieuwe decreet door de Italiaanse regering, werkt Costa Cruises samen met de autoriteiten van de vlaggenstaat en de bestemmingen om een ​​verantwoorde, vlotte en goed georganiseerde toepassing van de nieuwe voorschriften en protocollen te garanderen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale instellingen, gezondheidsautoriteiten, havenmeesterdiensten, cruiseterminals en classificatiemaatschappij RINA. Daarom worden de komende dagen meer details over de routes van de Costa Deliziosa en Costa Diadema aangekondigd.
 

Annuleringen voor andere schepen

De geleidelijke implementatie van deze protocollen aan boord en aan wal vraagt tijd. Daarom moet het bedrijf de onderbreking van het cruiseseizoen verlengen tot 30 september 2020, met uitzondering van de bovengenoemde vertrekken van Costa Deliziosa (6, 13, 20, 27 september) en Costa Diadema (19 september). Costa zal de getroffen gasten en reisagenten informeren. Ze krijgen de nodige hernieuwde garanties in overeenstemming met de gangbare wetgeving.

Om de best mogelijke vakantie-ervaring te bieden en tegelijkertijd de veiligheid van gasten, bemanning en de inwoners van de bestemmingen te beschermen, heeft Costa Cruises het Costa Safety Protocol voor haar vloot ontwikkeld, inclusief nieuwe operationele procedures als antwoord op de COVID-19 situatie. Ondersteund door een panel van onafhankelijke wetenschappelijke experts op het gebied van volksgezondheid, gecoördineerd door V.I.H.T.A.L.I. (Value in Health Technology and Academy for Leadership and Innovation), een spin-off van de Università Cattolica van Rome, is het Costa Safety Protocol in lijn met de gezondheidsprotocollen die zijn opgesteld door de Italiaanse regering en de Europese (EU Healthy Gateways) autoriteiten.

Ook zin in een Costa Cruise? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.