Passenger Terminal Amsterdam bestaat 20 jaar

In augustus 2000 werd de nieuwe cruise terminal Passenger Terminal Amsterdam (PTA)aan de Piet Heinkade op feestelijke wijze geopend. Sindsdien is PTA uitgegroeid tot een begrip in Amsterdam, waar majestueuze cruiseschepen aanmeren en evenementen worden georganiseerd.

Naast de huisvesting van de tall ships van SAIL Amsterdam elke vijf jaar, was de inhuldiging van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima een niet te evenaren hoogtepunt waarbij PTA én het Muziekgebouw aan het IJ een prominente rol speelden.

PTA had een bijzonder jubileumjaar voor ogen, maar door de wereldwijde pandemie valt er, ook voor PTA weinig te jubelen. Het cruiseseizoen bleek spoedig ten einde en de evenementen werden geannuleerd. Desondanks kijkt PTA met trots terug op 20 mooie jaren, waarin PTA is uitgegroeid tot locatie van formaat aan het IJ.

Gefeliciteerd namens Cruisereiziger! 

Miriam liep in 2019 een dag mee achter de schermen van dit boeiende bedrijf. Lees hier de reportage.

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.