Cruisereiziger
Te water lating

Tewaterlating MSC Seashore bij Fincantieri Monfalcone

Donderdag 20 augustus 2020 vond in het Italiaanse Monfalcone bij Fincantieri de tewaterlating plaats van de MSC Seashore dat traditiegetrouw een grote mijlpaal in de bouw van een schip is. In september 2019 vond de muntceremonie plaats.

De MSC Seashore is een evolutie van de twee huidige Seaside klasse schepen, de MSC Seaside (2017) en de MSC Seaview (2018). De MSC Seashore wordt met haar 339 meter het langste schip van de rederij. De Seaside is, ter vergelijking, 323 meter lang en de MSC Grandiosa 331 meter lang.
De MSC Seashore is de eerste van de twee ‘Seaside Evo‘ cruiseschepen met de nieuwste beschikbare milieutechnologie, meer openbare ruimtes, meer hutten en de hoogste verhouding buitenruimte per gast in de vloot van MSC Cruises. Oorspronkelijk zou de Seashore in juni 2021 aan de vloot toevoegen. Door de Coronapandemie moest de werf tijdelijk sluiten en vertraagden de bouw en oplevering van het schip daardoor.
Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri: “De tewaterlating is altijd een van de meest mooie momenten  voor degenen die betrokken zijn bij de bouw van een schip. Het is ook de gelegenheid om ieders betrokkenheid nog meer te versterken, want als het schip de zee raakt is er al veel werk verzet, maar ligt er nog veel meer in het verschiet. Dit geldt des te meer voor “MSC Seashore”, dat het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises zal worden: een recordbrekend schip, dat zich richt op innovatie, technologie en design, en de nadruk legt op het leiderschap van Fincantieri “.
Lees alle nieuwigheden in het interieur hier.

Route

De MSC Seashore zal nu vanaf 1 augustus 2021 in gebruik worden genomen. Ze zal een route gaan varen vanuit Genua naar Napels, Messina op Sicilië, Malta, Barcelona en Marseille. Uiteraard is het bij MSC ook mogelijk om in te schepen in andere plaatsen en daar je cruise te starten.

Ook zin om op de MSC Seashore te cruisen? Kijk eens bij:

MSC Cruises Cruise Online Sunweb

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)