Livereportage dag 1: Met MS Inspire van VIVA Cruises op riviercruise

Cruisereiziger Miriam reist op uitnodiging vijf dagen mee op de MS Inspire van VIVA Cruises. Vanuit Düsseldorf vaart ze naar Andernach, Boppard, Mainz, Rüdesheim, Koblenz en weer terug naar Düsseldorf. De Inspire is een zeer luxe vijfsterren superior schip met aan boord 71 kamers. Riviercruiseschip Inspire ligt deze middag in Düsseldorf klaar voor het ontvangen van haar volgende gasten en dus ook voor mij. Ik ben benieuwd hoe deze cruise in de ‘Coronatijd’ zal gaan. Welke maatregelen zijn er aan boord? En hoe bevallen deze? Is de beleving van een riviercruise nog wel hetzelfde?

Aan boord

Mét mondkapje meld ik me bij de kade bij één van de medewerkers. Ik mag mijn koffer afgeven want deze brengt een medewerker voor mij in de kamer. Vervolgens sluit ik aan bij de kleine rij voor de temperatuurmeting. Via een thermometer gericht op mijn voorhoofd blijk ik geen verhoging te hebben, en mag ik dus aan boord! Per gezelschap worden we binnen gelaten in de receptie, eerst even handen desinfecteren en daarna naar de balie voor de boordkaart/sleutel. Ik zit in kamer 319, een grote (heel grote!) mastersuite. De foto die bij de balie wordt gemaakt, mag ik zonder mondkapje doen, anders zijn we niet zo herkenbaar 😉 Een medewerker brengt me naar de suite, even het trapje op en best even doorwandelen naar achteren in de gang. Op het 3e dek, het Diamonddek, liggen in totaal 22 mastersuites en 2 junior (hoek)suites. Ik verken mijn suite en verwonder me over de ruime badkamer, grote inloopkast, zithoekje én twee raampartijen met Frans balkon. Wat zal dat genieten worden. Met mijn mondkapje weer op, loop ik daarna naar het zonnedek. We gaan vertrekken! Een half uurtje vroeger dan gepland. Iedereen is aanwezig en aan boord, dus trossen los onder het Duitse zonnetje! Nadat we zijn vertrokken begeef ik me naar de lounge om wat te drinken. Het bedienend personeel loopt met mondkapjes op. Ik mag de mijne af doen zodra ik zit. De cruisedirector Marion en de Belgische kapitein Nurdin stellen zich voor samen met hoteldirector Plamen en de andere medewerkers aan boord. ‘s Avonds eet ik samen met anderen van de groep in het specialiteitenrestaurant aan de achterkant van het schip, de Bistro. We genieten van een heerlijk viergangenmenu met een dessert naar keuze. Tof is de open keuken waarin de laatste hand gelegd wordt aan de gerechten. Om 22:00 uur is het even haasten: de Inspire cruist de stad Keulen in. Met talloze passagiers staan we aan de voorkant te genieten van de prachtig verlichte stad. Het is nog lekker buiten en een aantal passagiers neemt een glas wijn om deze eerste mooie dag mee af te sluiten. Benieuwd naar het vervolg van Miriam’s cruise met de MS Inspire? Volg haar op de voet via Twitter, Facebook, Instragram en natuurlijk onze website. Lees ook:

Zin in een VIVA Cruise? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisewinkelTravel Store

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)