Amerikaanse politiek gaat zich bemoeien met herstart

Twee senatoren uit Florida gaan aan de slag met een herstart van het cruisen los te krijgen. Ze dienen een initiatief in, de Set Sail Safely Act, om gesprekken op gang te krijgen tussen belanghebbenden zoals lokale overheden, de rederijen en het CDC, het Amerikaanse RIVM. De senatoren willen een tijdspad om het cruisen weer op te starten, aldus een persbericht. De CDC heeft momenteel een verbod staan tot eind september 2020. Branche-organisatie CLIA riep op om vrijwillig te stoppen tot eind oktober.

Het initiatief roept op om een werkgroep te starten waarin afspraken geregeld moeten worden om veilig te kunnen cruisen. Het gaat dan om afspraken rondom hygiëne, veiligheid en logistieke veranderingen.
De burgemeester van de regio Miami, waar de cruise-industrie voor veel werkgelegenheid zorgt, is blij met deze actie: “De cruise industrie is een vitale economische drijver van onze nationale, provincie en gemeentelijke economieën. We voelen elke dag de impact van de stopzetting van de cruiseschepen. Duizenden banen zijn verdwenen, miljoenen dollars verloren. We verwelkomen van harte het initiatief en staan klaar om mee te denken.”

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.