Amerikaanse politiek gaat zich bemoeien met herstart

Twee senatoren uit Florida gaan aan de slag met een herstart van het cruisen los te krijgen. Ze dienen een initiatief in, de Set Sail Safely Act, om gesprekken op gang te krijgen tussen belanghebbenden zoals lokale overheden, de rederijen en het CDC, het Amerikaanse RIVM. De senatoren willen een tijdspad om het cruisen weer op te starten, aldus een persbericht. De CDC heeft momenteel een verbod staan tot eind september 2020. Branche-organisatie CLIA riep op om vrijwillig te stoppen tot eind oktober.

Het initiatief roept op om een werkgroep te starten waarin afspraken geregeld moeten worden om veilig te kunnen cruisen. Het gaat dan om afspraken rondom hygiëne, veiligheid en logistieke veranderingen.
De burgemeester van de regio Miami, waar de cruise-industrie voor veel werkgelegenheid zorgt, is blij met deze actie: “De cruise industrie is een vitale economische drijver van onze nationale, provincie en gemeentelijke economieën. We voelen elke dag de impact van de stopzetting van de cruiseschepen. Duizenden banen zijn verdwenen, miljoenen dollars verloren. We verwelkomen van harte het initiatief en staan klaar om mee te denken.”

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)