Bevestiging verkoop Carnival Imagination en Carnival Fascination

Carnival Cruise Line bevestigde vandaag de verkoop van twee schepen, de Carnival Fascination en Carnival Imagination, die al enige tijd in een ‘cold lay-up’ lagen. Inmiddels was geen enkele route meer boekbaar van één van deze schepen.

De Carnival Imagination is inmiddels gearriveerd in het Turkse Aliaga, nabij Izmir. Daar wordt het cruiseschip gesloopt. Het is bovendien niet het enige schip dat daar ligt, want eerder waren daar ook de Sovereign en Monarch van Pullmantur en de Carnival Fantasy. 
De verkoop van de Carnival Fascination (1994) en de Carnival Imagination (1995) is in lijn met het plan van moederbedrijf Carnival Corporation om de minder efficiënte schepen van de diverse rederijen te verkopen. Ondanks de vier Carnival schepen uit de Fantasy klasse, heeft Carnival Cruise Line nog vier schepen uit deze klasse, maar wel gerenoveerd. Dit zijn de Carnival Ecstasy, Carnival Sensation, Carnival Elation en Carnival Paradise. Deze schepen hebben onder andere balkonhutten gekregen en meer restaurantopties.

Annuleringen

Helaas meldt Carnival Cruise Line ook annuleringen van vier schepen tot in 2021. Dit zijn schepen die in droogdok zouden gaan. De rederij moest deze verschuiven door de corona crisis. Het gaat om:

  • Carnival Magic vanuit Miami, geannuleerd tot 13 maart 2021.
  • Carnival Paradise vanuit Tampa, geannuleerd tot 19 maart 2021.
  • Carnival Valor vanuit New Orleans geannuleerd tot 29 april 2021 (inclusief de transatlantische overtochten)
  • Carnival Spirit vanuit Brisbane, geannuleerd tot 12 juni 2021.

Wil je meer over Carnival Cruise Line weten? Lees meer >>

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)