Princess verkoopt Sun Princess en Sea Princess

Princess Cruises heeft bekendgemaakt dat twee van haar schepen verkocht zijn. Het gaat om de Sun Princess en de Sea Princess. De kopers zijn niet bekendgemaakt, maar waarschijnlijk zal één schip gaan varen voor de Peaceboat organisatie. De twee schepen mogen gaan omdat Carnival de ‘minder efficiënte’  schepen laat gaan, ofwel schepen die wat ouder zijn. De Sea Princess en Sun Princess werden opgeleverd in 1995 en 1998, voor zo’n 2000 passagiers.

De verkoop van deze schepen past in de lijn die Carnival Corporation eerder uitzette om inefficiënte oudere schepen uit de vloot te verkopen. Het oudste schip in de Princess Cruises vloot is nu de Grand Princess uit 1998.

Australië en Nieuw-Zeeland

“Sun Princess en Sea Princess hebben bijgedragen aan een aanzienlijke groei van de Australische cruises”, zegt Jan Swartz, president van Princess Cruises. “Beide schepen bepaalden de premium cruise-ervaring voor Australiërs en Nieuw-Zeelanders die bijna 14 miljoen nachten aan boord van deze schepen doorbrachten. Hoewel het nooit gemakkelijk is om afscheid te nemen van een schip in onze vloot, zullen we hierdoor nieuwere schepen kunnen inzetten om ons aanbod voor Australische cruisers en focus op het in gebruik nemen van opwindende nieuwbouwschepen zoals de aanstaande levering van Enchanted Princess. ”

Het eerste schip in de Sun-klasse, de Sun Princess, werd in 1995 geïntroduceerd en debuteerde in het Caribisch gebied en was destijds een van de grootste schepen ter wereld. De 2.000 gasten tellende Sun Princess voer ook in onder meer Alaska en het Panamakanaal, voordat ze in oktober 2007 naar Australië werd gestuurd. De Sun Princess hielp de rederij de Japanse markt te openen in 2013 als het eerste cruiseschip onder buitenlandse vlag dat cruises aanbood speciaal voor de Japanners.

De 2.000 gasten tellende Sea Princess (1998) werd synoniem met Wereld Cruises, met zes cruises over de hele wereld sinds 2013. Tijdens haar verblijf in Australië reisde Sea Princess het equivalent van 35 keer de wereld rond. Voordat ze bij haar zusje de Sun Princess in Australië kwam, cruiste de Sea Princess in Europa en Alaska, evenals in het Caribisch gebied, en kreeg ze halverwege de jaren 2000 als thuishaven Barbados.

Annulering cruises

Door de verkoop van beide schepen, annuleert rederij Princess Cruises de geplande cruises van de schepen:

  • Sun Princess cruises vanaf 28 december 2020 – 14 augustus 2021
  • Sea Princess cruises vanaf 23 december 2020 – 9 november 2021

Gasten worden geïnformeerd over hun boekingen en zullen geholpen worden met een nieuwe cruise of teruggave van de betaalde cruisesom.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)