Vasco da Gama gekocht door Mystic Cruises

Het Portugese Mystic Cruises heeft cruiseschip Vasco da Gama gekocht, dat voorheen voer voor het failliet gegane Cruise & Martime Voyages. De ex-Statendam (1993) voer tot 2014 voor Holland America Line en daarna als Pacific Eden voor het Australische P&O Cruises. In 2018 ging ze varen als Vasco da Gama voor Cruise & Maritimes en haar Duitse merk Transocean Kreuzfahrten. Hoogstwaarschijnlijk zal het schip voor het Duitse Nicko Cruises gaan varen, dat onderdeel is van Mystic Cruises.

Mystic Cruises is haar vloot aan het uitbreiden met schepen die minder dan 1000 passagiers kunnen meenemen. Hun eerste zeeschip is de World Explorer (2019). In 2020 werd de World Voyager opgeleverd. Voor hun nieuwe merk Atlas Ocean Voyages zullen de twee nieuwbouwschepen World Navigator (2021) en de World Traveller (2022) gaan varen.

De Vasco da Gama is het eerste schip dat geveild is. Ze ligt momenteel nog in Tilbury, bij de andere schepen van CMV en de schepen van Saga Cruises.

Bekijk hier welke schepen nog meer verkocht zijn: Overzicht: Welke cruiseschepen zijn verkocht?

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)