Costa Cruises voltooit eerste LNG-bunkeroperatie in Italië

Costa Cruises heeft zondag een nieuwe mijlpaal bereikt met de Costa Smeralda, het eerste schip van de rederij dat wordt aangedreven door aardgas (LNG). Het vlaggenschip voerde voor de eerste keer in Italië een succesvolle LNG-bunkeroperatie uit.

De operatie werd uitgevoerd in de haven van La Spezia en om 18.00 uur voltooid. De werkzaamheden werden ondersteund door de Italiaanse kustwacht, de havenautoriteit van de oostelijke Ligurische Zee, lokale autoriteiten en Shell, de LNG-leverancier van Costa Group en haar moedermaatschappij Carnival Corporation. De operatie vond plaats terwijl het schip lag aangemeerd aan de “Molo Garibaldi” -pier.

Costa Smeralda is het eerste LNG-aangedreven schip in de Costa Cruises-vloot en zal worden gevolgd door Costa Toscana, het zuster-LNG-schip dat naar verwachting eind 2021 zal worden opgeleverd.

LNG verbetert de algehele luchtemissies aanzienlijk door de nagenoeg eliminatie van zwaveldioxide-emissies (nul emissies) en een vermindering van 95% tot 100% van fijnstof. Door het gebruik van LNG wordt ook de uitstoot van stikstofoxide en kooldioxide aanzienlijk verminderd met respectievelijk 85% en 20%.

Cruises met de Costa Smeralda zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!