AIDA Cruises onderbreekt cruises tijdelijk voor maand november

Als gevolg van het feit dat de Duitse regering verregaande maatregelen heeft genomen om de coronaviruspandemie in te dammen, heeft AIDA Cruises donderdag aangekondigd dat het zijn cruises tijdelijk zal onderbreken voor de maand november. Dit volgt op het besluit van de federale regering van Duitsland op 28 oktober 2020 om verdere beperkingen op te leggen aan het openbare leven en reizen om de verspreiding van COVID-19 te beperken. AIDA Cruises geeft in een statement aan dat milieubescherming, de gezondheid, veiligheid en welzijn van gasten, bemanning, medewerkers aan wal en de gemeenschappen die de schepen bezoeken haar hoogste prioriteit heeft. Het ondersteunt dan ook het besluit.

AIDA Cruises startte half oktober haar cruiseactiviteiten op met de AIDAblu in de Middellandse Zee. Het implementeerde hiervoor uitgebreide protocollen voor gezondheid en veiligheid, ontwikkeld in samenwerking met autoriteiten en medische experts. De protocollen zijn van toepassing op het begin van het boekingsproces, de reisvoorbereiding, in- en ontscheping in de haven, verblijf aan boord tot aan de medische zorg. Elke gast geeft voor de reis en bij het inchecken informatie over zijn of haar gezondheidstoestand. Een COVID-19-PCR-test met een negatief testresultaat, die niet ouder mag zijn dan drie dagen, is een voorwaarde voor de start van de reis. Voor het inchecken wordt een contactloze temperatuurmeting uitgevoerd met een thermische scanner.

AIDA Cruises hoopt haar gasten vanaf december 2020, met inachtneming van alle noodzakelijke en preventieve COVID-19 maatregelen, weer cruisevakanties aan te kunnen bieden.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!