Amerika heft cruise-ban op na 1 november

Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) heeft haar no-sail-order niet verlengd na 1 november. Dat betekent concreet dat cruiseschepen na 1 november weer zouden mogen cruisen, maar wel als ze aan bepaalde voorwaarden hebben voldaan. Het CDC is daarvoor gekomen met een Framework For Conditional Sailing Order.

Dit betekent dat het CDC een gefaseerde aanpak gaat monitoren met een aantal stappen die eerst succesvol voltooid moeten worden door een rederij. Het CDC kan deze maatregelen overigens aanvullen. Momenteel spreken zij over de volgende gefaseerde stappen:

 • Aan boord kunnen testen van personeel,
 • 15 simulatie cruises om te testen of een rederij Covid-19 kan minimaliseren,
 • een certificering,
 • daarna een terugkeer naar passagiercruises op een wijze dat het risico van Covid-19 aan boord niet aan boord kan worden gebracht, niet kan worden overgebracht tussen passagiers, personeel en havengemeenschappen.

Veiligheidsprotocollen

Rederijen worden dus behoorlijk aan het werk gezet. Veel cruisemaatschappijen hebben echter al voorbereidend werk gedaan en hebben veiligheidsprotocollen opgezet al dan niet met hulp van experts van buitenaf. Deze zijn de afgelopen maanden ingediend bij het CDC. Een groot aantal maatregelen benoemt het CDC uit deze veiligheidsprotocollen. Veel van deze maatregelen zijn bij Europese cruises van onder andere Costa Cruises, MSC Cruises en TUI Cruises reeds doorgevoerd.

Het CDC zet in ieder geval in op:

 • Het hebben van procedures en scenario’s in geval er een Covid-19 uitbraak aan boord is.
 • Bij een uitbraak een verplichte ontscheping.
 • Procedures voor aan boord met betrekking tot afstand-houden, mondkapjes gebruik, handen wassen enz.
 • Test mogelijkheden aan boord
 • Alle passagiers en personeel moeten vooraf getest worden. Personeel moet wekelijks getest worden.
 • Het screenen van passagiers en personeel voordat ze aan boord komen.
 • Aangepast entertainment en restaurantconcepten om afstand-houden te kunnen hanteren.

Het CDC heeft wel aangegeven dat een cruise uit een Amerikaanse haven hooguit 7 dagen mag duren. Ook bepalen zij hoeveel passagiers aan boord mogen, welke havens aangedaan mogen worden en wat er aan boord wel of niet gebeurt.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Amerika heft cruise-ban op na 1 november

 • 1 november 2020 om 16:53
  Permalink

  De voorwaarden zo ze nu door de Amerikaanse overheid worden uitgevaardigd zijn logisch. Maar zijn voor mij geen reden om al te gaan cruisen.
  De risico’s en beperkingen zijn erg groot. Ik wacht wel tot ik gevaccineerd ben en we weer terug kunnen naar meer normale omstandigheden

Reacties zijn gesloten.