Costa Deliziosa stopt met cruises naar Griekenland

Costa Cruises heeft bekendgemaakt dat haar cruiseschip Costa Deliziosa tijdelijk stopt met varen. De Italiaanse cruisemaatschappij heeft hiertoe besloten naar aanleiding van de landelijke lockdown die de Griekse regering heeft ingesteld vanwege de stijging van het aantal coronavirus besmettingen in het land.

De Costa Deliziosa voer wekelijkse cruises vanuit Triest naar Katakolon, Athene, Iraklion en Bari. Het schip beëindigt haar huidige cruise op zaterdag 7 november in Triest. Het schip gaat dan 7 weken uit de vaart waardoor de cruises op 7, 14, 21 en 28 november en 5, 12 en 19 december worden geannuleerd.

De hervatting van de cruise activiteiten van de Costa Deliziosa staat gepland voor 26 december met een route met alleen Italiaanse bestemmingen rond de Adriatische Zee en de oostelijke Middellandse Zee. Steden die worden bezocht zijn Triest, Bari, Brindisi en Catania. De komende weken zullen er meer bestemmingen worden toegevoegd.

Costa Cruises zal contact opnemen met de passagiers die door dit besluit zijn getroffen. Er zal met hen naar een geschikte oplossing worden gezocht, in overeenstemming met de relevante regelgeving.

Costa Smeralda, het tweede Costa-schip dat momenteel in de vaart is, zal haar cruises in Italië voortzetten zoals gepland, met inachtneming van de verbeterde protocollen die door het bedrijf zijn geïntroduceerd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!