‘Grote cruiseschepen niet meer welkom in Key West’

Inwoners van Key West hebben in een referendum kunnen aangeven wat zij vinden van de grote cruiseschepen en de vele bezoekers van het stadje Key West op de Keys in Florida. Daaruit kwam dat 63% graag wil dat het aantal cruisereizigers beperkt wordt tot 1500 per dag. Bovendien wil graag 60% dat grote cruiseschepen verboden worden.

Het laatste onderwerp dat op het kiesbiljet stond, ging over de schonere schepen. Zo zouden rederijen die hun best doen om duurzaam te cruisen, meer rechten moeten krijgen om aan te meren.

Uiteraard zijn er talloze voorstanders en tegenstanders voor deze referenda zoals de havenautoriteiten en de vletterlieden van Key West die hun werk zien teruglopen. De toeristische bestedingen zouden kunnen afnemen, maar berekend is dat cruisepassagiers slechts voor 7% van de omzet verantwoordelijk zouden zijn. Eerst komt er echter nog een rechtszaak waarin bekeken wordt of en wie het besluit mag nemen om deze maatregelen op te leggen.

Key West ontving de laatste jaren steeds meer cruisepassagiers, van 765.000 per jaar in 2015 naar vorig jaar ruim 960.000.

Als de plannen doorgaan betekent dat de stad zich heeft uitgesproken voor kleinere schepen, duurzamer cruisen en minder passagiers die welkom zijn. Denk dan aan luxe rederijen die met hun kleinere schepen nog wel mogen aanmeren, zoals Azamara, Regent Seven Seas, Oceania Cruises, Seabour, Silversea, etc.

Nieuwsgierig naar Key West?

Wij bezochten Key West als onderdeel van een Florida rondreis. Lees hier meer over wat je kunt doen in 1 dag in Key West.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)