Cruisereiziger
Stormen

Voormalige Veendam aan de grond gelopen in Griekenland

Het MS Aegean Majesty, de voormalige Veendam, is vrijdag aan de grond gelopen in Griekenland. Het schip van de Griekse rederij Seajets raakte tijdens een storm los van haar ligplek in de haven van Korinthe waar het al sinds 15 oktober ligt. Het werd weggeduwd naar het ondiepe water. Op slechts 50 meter van de kust liep het op een zandbak. Het MS Aegean Majesty is inmiddels weer aangemeerd. Het is onduidelijk of het schip schade heeft opgelopen.
 

Het MS Aegean Majesty is een van de vier cruiseschepen die Holland America Line tijdens de coronapandemie heeft verkocht. Twee daarvan kwamen in handen van de Seajets, de Veendam en de Maasdam. Het Griekse bedrijf Seajets is van oorsprong een ferrymaatschappij, maar heeft nu ook meerdere cruiseschepen in haar vloot.

Zie onderstaande video voor beelden van de gestrande MS Aegean Majesty.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!