AIDA Cruises vraagt Duitse staatssteun aan

AIDA Cruises heeft volgens diverse Duitse media bij de Duitse regering aangeklopt voor staatshulp. Al sinds maart 2020 ligt de rederij, net als vele anderen, stil. Gelukkig kon de rederij vanaf half oktober weer varen met de AIDAblu in de Middellandse Zee, maar door de Duitse lockdown moest het schip al na twee weken stoppen. De Duitse regering wil het aantal reisbewegingen zoveel mogelijk beperken.

De vraag is of AIDA Cruises inderdaad Duitse staatssteun zal ontvangen. De rederij behoort tot de Costa Group en die heeft als moederonderneming het Amerikaanse Carnival Corporation. Vanuit Amerika zal er echter geen steun gaan komen.

Hoopvol is dat vergelijkbare aanvragen van branchegenoten zoals scheepswerf MV Werften, TUI en Lufthansa toegekend zijn. De gesprekken met banken en AIDA zijn in ieder geval gaande.

AIDA heeft een aanvraag gedaan voor 400 miljoen euro. AIDA zal bovendien waarschijnlijk haar prijzen gaan verhogen, meldt directeur Michael Thamm in de Duitse krant Welt am Sonntag.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

One thought on “AIDA Cruises vraagt Duitse staatssteun aan

  • 10 november 2020 om 10:16
    Permalink

    Als AIDA steun krijgt zou HAL dat ook moeten krijgen.

Reacties zijn gesloten.