Celebrity Cruises viert muntceremonie van Celebrity Beyond

Celebrity Cruises vierde donderdag op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in het Franse St. Nazaire de traditionele muntceremonie van de Celebrity Beyond, het derde cruiseschip van de Amerikaanse rederij in de Edge-klasse na de Celebrity Edge en de Celebrity Apex. Het is een belangrijke mijlpaal in de bouw van het schip dat naar verwachting in het voorjaar van 2022 wordt opgeleverd.

De muntceremonie, die is bedoeld om het schip geluk te brengen, viel samen met het leggen van het eerste blok van de kiel van de Celebrity Beyond. Met het oog op het dichten van de genderkloof in de maritieme industrie koos Celebrity een passende munt uit de ‘American Innovation Dollar’ serie ter ere van Annie Jump Cannon, de dochter van een Amerikaanse scheepsbouwer, een voorvechtster van stemrecht voor vrouwen en een baanbrekende astronoom.

Tobias King, projectmanager voor Celebrity Cruises, en Sébastien Le Boulluec, projectmanager Edge Series bij Chantiers de l’Atlantique hadden de eer om de ceremoniële munt te plaatsen.

Interesse om te cruisen met Celebrity Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!