Fincantieri levert verlengde en gemoderniseerde Star Breeze op

Na bijna een jaar op de scheepswerf van Fincantieri in Palermo heeft Windstar Cruises dinsdag haar totaal gerenoveerde cruiseschip Star Breeze in ontvangst genomen. Het schip is verlengd met een midden-sectie van 25,6 meter. Daarnaast zijn de voortstuwingsmotoren en dieselgeneratoren vanuit milieu- en efficiency overwegingen vernieuwd en zijn de openbare ruimtes, hutten en open dekken gemoderniseerd. Nieuw zijn o.a. de badkamers in de suites, twee restaurants, de World Spa en het zwembad.

Vóór de start van de renovatie had de Star Breeze een lengte van 134 meter, een tonnage van ongeveer 10.000 ton en een capaciteit van 212 passagiers. Nu, na voltooiing, heeft het schip een lengte van ongeveer 160 meter, een tonnage van ongeveer 13.000 ton en een capaciteit van 312 passagiers aan boord.

De uitbreiding en modernisering van de Star Breeze maakt onderdeel uit van het Star Plus Initiative project van de rederij. Voor meer dan 250 miljoen dollar worden naast de Star Breeze ook de Star Legend en Star Pride onder handen genomen. Het programma heeft door de coronapandemie flinke vertraging opgelopen. De Star Breeze gaat vanaf 27 maart 2021 weer varen.

Foto: Windstar Cruises

Cruises met Windstar Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!