Cruisereiziger
Annulering

Carnival Cruise Line annuleert ook cruises in 2021

Carnival Cruise Line heeft vandaag laten weten dat cruises ook in 2021 vanuit Amerika deels geannuleerd worden. Ondanks het opheffen van het cruiseverbod door het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) per 1 november moeten rederijen voldoen aan tal van maatregelen voordat zij weer kunnen cruisen. Carnival blijft voorbereidingen treffen om vanuit Amerikaanse havens te kunnen cruisen.

Cruises die geannuleerd worden:

  • Alle cruises vanuit Amerikaanse havens van 1-31 januari 2021
  • Vanuit Baltimore, Charleston, Jacksonville, Long Beach, Mobile, New Orleans en San Diego tot en met 28 februari 2021.
  • Vanuit Tampa (Carnival Legend) tot 26 maart 2021.

Eerder waren cruises van vier schepen (Magic, Paradise, Valor en Victory / Radiance) geannuleerd, vanwege geplande droogdokken in de eerste helft van 2021. Carnival annuleerde eerder haar cruises in Australië tot en met 2 maart 2021.

Betroffen gasten worden uiteraard gecompenseerd naar keuze. Zij krijgen ofwel de hele cruisesom terug of kunnen omboeken met als bonus extra boordtegoed.

Voorbereidingen voor herstart

Carnival is bezig met het opbouwen van een geleidelijke, gefaseerde aanpak om het cruisen te hervatten. In eerste instantie concentreert de rederij zich op Miami en Port Canaveral, gevolgd door Galveston. In overeenstemming met de CDC-protocollen arriveert de Carnival Horizon deze week in Miami.  De Carnival Breeze wordt het volgende schip dat terug naar de VS gaat.

In totaal volgen 16 Carnival-schepen momenteel het CDC-proces voor een eventuele hervatting in de VS in 2021. Het gaat ook om de Carnival Conquest, Dream, Ecstasy, Elation, Freedom, Glory, Liberty, Miracle, Panorama, Pride, Sensation, Sunrise, Sunshine en Vista. De Mardi Gras, dat in aanbouw is in Finland, zal ook in 2021 in gebruik worden genomen.

“We doen er alles aan om aan de CDC-vereisten te voldoen en onze gasten en zakenpartners op de hoogte te houden van onze vorderingen”, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Het hele Carnival-team waardeert de geweldige steun van onze gasten, reisadviseurs en zakenpartners, en lokale ambtenaren in onze thuishaven en bestemmingen.”

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger