Holland America Line breidt cruise pauze uit tot 31 maart 2021

Terwijl Holland America Line haar plannen blijft voorbereiden en ontwikkelen om te voldoen aan het framework voor Conditional Sailing Order dat is uitgevaardigd door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), verlengt de cruisemaatschappij de pauze van de cruiseactiviteiten voor alle afvaarten tot 31 maart 2021. Holland America Line zal ook een aantal langere reizen annuleren en cruises van acht dagen of langer die de Verenigde Staten aandoen tot 1 november 2021.

Het gaat om de volgende cruises:

  • Alle cruises die vertrekken van 1 januari tot en met 31 maart 2021.
  • Cruises van acht dagen of meer die een Amerikaanse haven aandoen tot 1 november 2021.
  • Geselecteerde langere reizen in Azië, Australië/Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika tot medio april 2021. Sommige afvaarten worden verschoven naar vergelijkbare data in 2022

Gasten en hun reisagenten worden op de hoogte gebracht van de annuleringen en opties voor Future Cruise Credits en omboekingen.

Holland America Line is begonnen met schepen voor te bereiden en het implementeren van procedures om te voldoen aan alle vereisten die nodig zijn voor goedkeuring, om na de pauze te varen. Meer details over het hervatten van Holland America Line’s cruises zullen zo snel mogelijk worden aangekondigd.

Gasten ontvangen automatisch een Future Cruise Credit (FCC)

Gasten van getroffen cruises die tot 31 maart zijn afgelast, worden automatisch geannuleerd. Er is geen actie nodig om te kiezen voor het Future Cruise Credit (FCC).

Alle gasten ontvangen per persoon een FCC als volgt:

  • Volledig betaald: Wie het volledige bedrag heeft betaald, ontvangt 125% FCC van het basis cruisetarief dat aan Holland America Line is betaald.
  • Niet volledig betaald: Wie niet het volledige bedrag heeft betaald, ontvangt een FCC van 200% over de aanbetaling die voor de cruise betaald is. Het minimale FCC bedrag is €100 en het maximum is het bedrag van het betaalde basis cruisetarief.

De FCC is 12 maanden geldig vanaf de datum van uitgifte en kan worden gebruikt voor het boeken van cruises met een vertrekdatum tot en met 31 december 2022.  Overige aankopen – zoals excursies aan wal, cadeaus, diners en spa’s – worden niet meegenomen naar een nieuwe boeking en worden teruggestort naar de oorspronkelijke vorm van betaling. Andere bedragen, zoals vliegtarieven, die aan Holland America Line zijn betaald, kunnen worden meegenomen naar de nieuwe boeking of die zullen automatisch worden terugbetaald via de betalingsmethode die is gebruikt voor de aankoop van de diensten.

Langere reizen met vertrek tot april 2021 varen in 2022 

Gasten die een langere reis naar Zuid-Amerika aan boord van Westerdam, naar Azië aan boord van Noordam of naar Australië/Nieuw-Zeeland aan boord van Oosterdam hebben geboekt, zullen worden omgeboekt naar vergelijkbare data en routes in 2022. Gasten die de Voyage of the Vikings cruise geboekt hebben, die op 9 juli 2021 aan boord van Zaandam gepland stond, zullen in 2022 naar een vergelijkbare datum worden verplaatst.

Alle gasten die wijzigen naar een nieuwe afvaart in 2022, zullen een Onboard Credit van $150 per persoon ontvangen, een beschermde prijsstelling en een vergelijkbare stateroom categorie.

Volledige terugbetaling ook mogelijk 

Gasten die de voorkeur geven aan 100% terugbetaling van het aan Holland America Line betaalde geld kunnen uiterlijk 31 december 2020 het formulier ‘Annuleringsvoorkeuren’ invullen om deze voorkeur aan te geven.

Bovenstaande opties zijn niet van toepassing op gasten die een charter cruise hebben geboekt. Er kunnen andere boekings- en annuleringsvoorwaarden en -beleid van toepassing zijn als de cruise niet via Holland America Line is geboekt. Zie de voorwaarden in het formulier Annuleringsvoorkeuren voor alle details.

Holland America Line heeft eerder de wereldwijde cruiseactiviteiten gepauzeerd en alle vertrekken op alle schepen geannuleerd tot 31 december 2020, inclusief geselecteerde Hawaii en Grand Voyage routes voor begin 2021.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!