Cruisereiziger
Cruiseterminal

Port of Southampton opent nieuwe cruise terminal in 2021

Southampton krijgt een vijfde cruiseterminal die geopend zal worden voor het cruiseseizoen van 2021. De terminal kan gebouwd worden door onder andere een samenwerking met MSC Cruises en Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. De £55 miljoen kostende cruiseterminal wordt gefinancierd door de samenwerkende Britse havens, de Associated British Ports (ABP), en met behulp van een subsidie.

De vijfde speciale cruiseterminal in de haven zal duurzaam gebouwd worden. Zo zijn er op het dak zonnepanelen en wordt walstroom beschikbaar voor de cruiseschepen.  Schepen met een juiste aansluiting hoeven dan aan de kade geen uitstoot meer te hebben.

Hart van Britse cruisesector

Met de bouw van de vijfde cruiseterminal blijft Southampton de grootste cruisestad van Groot-Brittannië. De vier huidige terminals zijn de QEII Cruise Terminal, Ocean Cruise Terminal, City Cruise Terminal en Mayflower Cruise Terminal.

Steve Moeller, Senior Vice President Commercial Development bij Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., “Deze overeenkomst markeert de voortzetting van het sterke partnerschap tussen Norwegian Cruise Line Holdings en de haven van Southampton en toont onze toewijding aan de regio.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises: “We zijn erg trots dat we de Britse cruise-industrie verder kunnen ondersteunen in deze ongelooflijk belangrijke tijd voor zowel de industrie als de Britse economie. Bij MSC Cruises geloven we echt in het potentieel van de Britse cruisemarkt en het aangaan van deze lange termijn verbintenis is daar het bewijs van.

“In de afgelopen vijf jaar heeft MSC Cruises onze aanwezigheid op de Britse en Ierse markten vergroot en na een positieve reactie van reisagenten en onze gasten vinden we dat dit het juiste moment is om een ​​substantiëlere toezegging te doen. We bevinden ons in een unieke positie dat we ons niet alleen zullen committeren aan elk jaar een MSC Cruises-thuishaven vanuit Southampton, maar dat verschillende van onze schepen Southampton als bestemming zullen bezoeken als onderdeel van ons bredere cruiseprogramma. ”

Wil je ook cruisen vanuit Southampton? Lees dan zeker dit artikel: Bestemming Southampton

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen via een bakje thee , op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)