(Update) Cruises AIDA geannuleerd door IT problemen

Update 1-1-2021: AIDA heeft 4 cruises van de AIDAmar en AIDAperla tot half januari geannuleerd. De IT problemen schijnen te komen van een cyber aanval. De rederij heeft hulp ingeroepen van het cyberteam van de overheid. (Bron: Der Spiegel)

Rederij AIDA Cruises heeft twee cruises moeten annuleren vanwege IT problemen. De AIDAmar is tijdens haar laatste reis eerder naar Gran Canaria teruggekeerd omdat de IT problemen geheel AIDA betroffen. De AIDAmar kwam bij de AIDAperla te liggen die ook haar kerstreis beëindigde op het eiland behorend tot de Canarische Eilanden.

Er is niet veel bekend over de IT problemen behalve dat deze vorige week de gehele rederij, inclusief kantoren, troffen. De cruises die geannuleerd zijn, waren de Oud & Nieuw cruises met vertrek op 26 december (AIDAmar) en 27 december (AIDAperla). De planning is dat de schepen wel weer aan het begin van het jaar hun routes gewoon weer oppakken.

Op zaterdag 5 december 2020 vertrok cruiseschip AIDAperla van AIDA Cruises in Las Palmas, Gran Canaria, voor de eerste reis van dit seizoen rond de Canarische Eilanden. Als tweede schip in de AIDA-vloot vertrok de AIDAmar op 20 december 2020. De routes zijn beide verschillend en bestaan uit  zeedagen, een bezoek aan het eiland La Palma of het Portugese Funchal op Madeira, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote. De AIDAmar blijft tot half april in het gebied, de AIDAperla tot eind maart 2021.

 Meer informatie over AIDA vind je bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelStipTUIZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *