Cruisereiziger
Annulering

(Update) Cruises AIDA geannuleerd door IT problemen

Update 1-1-2021: AIDA heeft 4 cruises van de AIDAmar en AIDAperla tot half januari geannuleerd. De IT problemen schijnen te komen van een cyber aanval. De rederij heeft hulp ingeroepen van het cyberteam van de overheid. (Bron: Der Spiegel)

Rederij AIDA Cruises heeft twee cruises moeten annuleren vanwege IT problemen. De AIDAmar is tijdens haar laatste reis eerder naar Gran Canaria teruggekeerd omdat de IT problemen geheel AIDA betroffen. De AIDAmar kwam bij de AIDAperla te liggen die ook haar kerstreis beëindigde op het eiland behorend tot de Canarische Eilanden.

Er is niet veel bekend over de IT problemen behalve dat deze vorige week de gehele rederij, inclusief kantoren, troffen. De cruises die geannuleerd zijn, waren de Oud & Nieuw cruises met vertrek op 26 december (AIDAmar) en 27 december (AIDAperla). De planning is dat de schepen wel weer aan het begin van het jaar hun routes gewoon weer oppakken.

Op zaterdag 5 december 2020 vertrok cruiseschip AIDAperla van AIDA Cruises in Las Palmas, Gran Canaria, voor de eerste reis van dit seizoen rond de Canarische Eilanden. Als tweede schip in de AIDA-vloot vertrok de AIDAmar op 20 december 2020. De routes zijn beide verschillend en bestaan uit  zeedagen, een bezoek aan het eiland La Palma of het Portugese Funchal op Madeira, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote. De AIDAmar blijft tot half april in het gebied, de AIDAperla tot eind maart 2021.

 Meer informatie over AIDA vind je bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)