6 schepen van Holland America Line naar Caribbean in 2021-2022

Holland America Line zal tijdens het cruiseseizoen van 2021-2022 met zes premium middelgrote schepen varen in het kristalheldere water van het Caribisch gebied, inclusief Rotterdam met zijn debuutseizoen in de Caribbean. Ze bieden cruises aan variërend van zeven tot 21 dagen – allemaal rondreizend vanuit het centrale punt in Fort Lauderdale, Florida.

Het uitgebreide aanbod van Holland America Line vaarten tussen oktober 2021 en april 2022 bestaat uit cruisereizen van zeven tot veertien dagen naar de oostelijke, westelijke en zuidelijke regio’s van het Caribisch gebied, inclusief afvaarten waarmee reizigers een dag het Panamakanaal kunnen ontdekken. Naast Rotterdam kunnen gasten kiezen voor een Caribische cruise op Eurodam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Volendam en een cruisereis op de Zaandam.

Het privé eiland Half Moon Cay

Alle reisroutes bevatten een bezoek aan Half Moon Cay, wat gasten de mogelijkheid geeft om het privé eiland op de Bahama’s van Holland America Line te ontdekken. Dit toevluchtsoord beschikt over de mooiste stranden van het Caribisch gebied; een natuurlijke lagune van 700 hectare; villa’s met twee verdiepingen en privécabana’s; eetgelegenheden zoals Lobster Shack; een waterpark voor kinderen; en een verscheidenheid aan excursies aan wal voor natuurliefhebbers, avontuurlijke reizigers en ontdekkingsreizigers.

Debuut Rotterdam

Het nieuwste schip van Holland America Line start het Caribische seizoen met drie- en vierdaagse vaarten. De vierdaagse afvaart vertrekt op 3 november en meert aan bij Half Moon Cay en Key West Florida, en de driedaagse afvaart vertrekt op 7 november en meert aan bij Half Moon Cay. Rotterdam vaart vervolgens een reeks cruises met tropische, westelijke, oostelijke en zuidelijke routes variërend van zes tot elf dagen.

De routes van de schepen van Holland America Line:

Bahamas Sampler:

 • Havens: Half Moon Cay en Nassau, Bahamas
 • Duur: Drie, vier of vijf dagen
 • SchepenEurodam, Nieuw Amsterdam, Rotterdam

Oostelijke Caraïben:

 • Havens: Grand Turk, Turks- en Caicoseilanden; San Juan, Puerto Rico; St. Thomas, U.S. Virgin Islands; Half Moon Cay
 • Duur: Zeven dagen
 • SchepenEurodam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam

Westelijke Caraïben:

 • Havens: Combinatie van Belize City, Belize; Falmouth en Ocho Rios, Jamaica; Georgetown, Grand Cayman; Cozumel, Mexico; Half Moon Cay, Nassau
 • Duur: Zeven of acht dagen
 • SchepenNieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam

Zuidelijke Caraïben:

 • Havens: Combinatie van Amber Cove, Dominicaanse Republiek; Bridgetown, Barbados; Oranjestad, Aruba; Kralendijk, Bonaire; Willemstad, Curaçao; Philipsburg, Sint Maarten; Fort-de-France, Martinique; Castries, Saint Lucia; Basseterre, St. Kitts; Pointe-a-Pitre, Guadeloupe; Saint Georges, Grenada; Port-of-Spain, Trinidad; Half Moon Cay, San Juan, St. Thomas
 • Duur: Zeven, negen, 10, 11 of 14 dagen
 • Schepen: Eurodam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam, Volendam, Zaandam

Tropische Caraïben:

 • Havens: Amber Cove, Grand Turk, Half Moon Cay,
 • Duur: Zes of zeven dagen
 • Schepen: Eurodam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam

Gedeeltelijk Panama Kanaal:

 • Havens: Cartagena, Colombia; Colon, Panama; Puerto Limon, Costa Rica; Aruba, Curaçao, Half Moon Cay, Panama Kanaal gedeeltelijke doorvaart (Gatun meer/scenic cruisen)
 • Duur: 10 of 11 dagen
 • Schepen: Eurodam

Combineer Back-to-Back Cruises voor langere Collectors’ Voyages
Veel van de cruises kunnen worden uitgebreid tot Collectors’ Voyages om het Caribische gebied helemaal te kunnen ontdekken met voordeligere tarieven dan wanneer de cruises afzonderlijk worden geboekt. Deze langere reizen, variërend van 13 tot 21 dagen, combineren niet-herhalende/back-to-back reisroutes met elkaar, waardoor gasten meer dan één Caribische regio kunnen ontdekken.

Een Feestelijke Cruise
Reizigers die graag met vakantie willen in de winter kunnen kiezen uit negen feestelijke cruises, variëren van zeven tot veertien dagen; Holiday Collectors’ Voyage kan een lengte hebben van tot wel 21 dagen.

Tijdens cruises rond de feestdagen kunnen gasten deelnemen aan een kerstboom verlichting ceremonie, genieten van kerstliedjes en sing-alongs, deelnemen aan Chanoeka-vieringen, genieten van feestelijke maaltijden met alles erop en eraan en een speciale Royal Dutch High Tea met feestelijke kerst koekjes en gebak. Kinderen zullen genieten van een bezoek van de kerstman en kerstige activiteiten. Een oud & nieuw afvaart is de ideale setting om een nieuw jaar in te luiden, met een feestelijk gala met een champagne toast.

Duik Dieper in het Caribische Leven

Tijdens elke cruise brengt EXC-programmering de lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen van het Caribisch gebied tot leven. Gasten die meer over het gebied willen leren, kunnen een EXC-Talk bijwonen over onderwerpen variërend van ‘The Caribbean Spirit: The Story of Rum’ tot ‘The Deep Blue: Life Below the Water’s Edge’. Foodies kunnen deelnemen aan een Port-to-Table kookdemonstratie, kookles of thema mixologieles met lokale gerechten, of deelnemen aan een exclusieve culinaire excursie aan wal in samenwerking met FOOD & WINE magazine waarin de eetcultuur van de regio vanuit een lokaal perspectief wordt getoond.

‘Sea You Soon’ Aanbieding

Boek vóór 28 februari 2021 en profiteer van de ‘Sea You Soon’-aanbieding, inclusief upgrades van de passagiershut, gratis drankenpakket, een speciaal diner, 10% korting op excursies aan wal en meer. Prijzen van Caribische cruises beginnen bij €719,- per persoon bij dubbele bezetting, voor een zevendaagse cruise.

Interesse in een cruise met Holland America Line in de Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

5 thoughts on “6 schepen van Holland America Line naar Caribbean in 2021-2022

 • 19 januari 2021 om 08:53
  Permalink

  Marco,

  Ik zie onder de kop “Rotterdam”; Het nieuwste schip van Holland America Line start het Caribische seizoen met drie- en vierdaagse vaarten. De vierdaagse afvaart vertrekt op 3 november en meert aan bij Half Moon Cay en Key West Florida,”

  Key West heeft toch gestemd dat met onmiddelijke ingang grotere cruiseschepen (>1500) er niet meer mogen komen?

  Mvgr

  Jeroen

  https://eu.usatoday.com/story/travel/cruises/2020/11/05/key-west-florida-voters-opt-ban-large-cruise-ships-visiting/6171877002/

 • 19 januari 2021 om 09:48
  Permalink

  Hoi Jeroen,

  Dank voor je reactie! Momenteel worden in Key West volop politieke en gerechtelijke middelen ingezet om het referendum wel/niet handen en voeten te geven. Eerst komt er een rechtszaak waarin bekeken wordt of en wie het besluit mag nemen om deze maatregelen op te leggen.
  (Lees meer hierover in https://www.cruisereiziger.nl/2020/11/06/grote-cruiseschepen-niet-meer-welkom-in-key-west)

  Het is afwachten of er daadwerkelijk een verbod op grote schepen zal komen en/of dat de Rotterdam valt onder de noemer van duurzaam schip en wel mag komen. Feit is dat cruiseschepen nog steeds ingeboekt worden om te komen… We zullen het zien.

  hartelijke groet,
  Marco

  • 19 januari 2021 om 12:21
   Permalink

   Tnx,

   Dat vervolg had ik nog nergens gelezen, bedankt voor de info.

   Mvgr

   Jeroen

 • 20 januari 2021 om 13:25
  Permalink

  Hi , Marco,
  je hebt het over back to back aanbiedingen, van de oms sluit dat niet geheel aan.
  Als je vanuit Amsterdam vertrekt ( 20-10-2021 ) naar Ft Lauderdale om daarna een cruise te maken naar Southern Caribbean op 10-11 2021 , mag daar een week tussen zitten , maar een week in een hotel met extra verblijf kosten in FT Lauderdale zullen waarschijnlijk meer zijn dan de kosten die je maakt voor 2 cruises met wat extra bezoeken aan Half Moon Cay waardoor je gewoon aan boord kunt blijven .
  Met vriendelijk groet,
  Andre

  P.s. Waarom staat VCK niet tussen de aanbieders en Cruisewinkel en Zeetours 2x , is een bedrijf !

 • 20 januari 2021 om 14:48
  Permalink

  Hoi Andre,

  Goede tip om langer aan boord te blijven!

  Dank voor je PS-je!
  Wij hebben met veel, maar niet alle, reisbureaus een samenwerking. Meer hierover kun je ook lezen op onze contactpagina waarin we dat uitleggen: https://www.cruisereiziger.nl/contact/

  met hartelijke groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.