Pacific Princess voegt zich bij Azamara als 4e schip in vloot

Azamara maakte bekend dat zij de Pacific Princess aan de vloot gaan toevoegen. Voormalige eigenaar Princess Cruises, onderdeel van Carnival Corporation, doet het kleinste Princess schip van de hand vanwege efficiency overwegingen.

De Pacific Princess wordt daarmee het vierde schip van de luxe rederij Azamara. Bovendien heeft de rederij met de aankoop van dit schip nu vier schepen uit dezelfde klasse in handen. De vier schepen behoorden ooit toe aan Renaissance Cruises die 8 R-klasse schepen in de vloot had. Azamara heeft momenteel de Azamara Journey, Azamara Quest en Azamara Pursuit (zie foto hieronder).

De Pacific Princess maakte in 2002 haar debuut voor Princess Cruises. Het schip kwam in 1999 als de R3 in de vaart voor Renaissance Cruises. Het schip, dat een kenmerkende boutique-stijl heeft, bood een intieme vaarervaring met een capaciteit van slechts 670 passagiers. De Pacific Princess, geliefd bij veel trouwe Princess-gasten, heeft meer dan 1,6 miljoen zeemijlen gevaren, 11 wereldcruises gemaakt en onderscheidende routes aangeboden naar bestemmingen over de hele wereld.

Bekijk hier welke schepen het afgelopen jaar zijn verkocht/gesloopt: Overzicht van schepen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)