Silver Galapagos en Celebrity Xperience verkocht

Royal Caribbean Group heeft expeditieschepen Silver Galapagos en Celebrity Xperience verkocht. Beide zijn inmiddels vervangen door nieuwe expeditiecruiseschepen. Silversea nam dit in 2020 de Silver Origin en Celebrity Cruises de Celebrity Flora in 2019 in ontvangst.

De Celebrity Xperience is in december verkocht aan het Panamese Emerald Blue Cruises. De kopers van de Silver Galapagos zijn niet bekend. De twee expeditieschepen stonden al vóór de Covid-crisis op de planning om verkocht te worden en zijn dus niet verkocht vanwege het stilliggen van de rederijen ten gevolge van de Covid pandemie.

De Silver Galapagos (100 gasten) kwam in 2013 in de vaart bij Silversea. Het schip werd gebouwd als Renaissance III in 1990, één van de 8 expeditieschepen van het failliet gegane Renaissance Cruises. De bekende R-Class schepen (zoals bij Oceania Cruises en Azamara Cruises in de vloot) behoorden ook tot deze rederij.

De Celebrity Xperience (48 gasten, 1982) ging voor Celebrity varen in 2017. Ze voer daarvoor voor Ocean Adventures.

Meer weten over expeditiecruises? Lees hier alles over expeditiecruisen.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)