Hurtigruten ook in 2022/2023 vanuit Dover en Hamburg

Ook in 2022/2023 zal Hurtigruten direct vanaf Hamburg en Dover gaan varen met haar vernieuwde expeditieschepen MS Maud en MS Otto Sverdrup. Vanuit Hamburg zal de vernieuwde Otto Sverdrup (de ex-Finnmarken) 25 cruises maken naar de Noorse Fjorden en Noordkaap. Het MS Maud (ex-Trollfjord) vaart vanuit Dover.

Alle expeditiecruises omvatten ook landingen met de zodiacs, nieuwe bestemmingen én excursies onder leiding van een expeditieteam dat mee aan boord gaat. De wintercruises focussen op het Noorderlicht en geven je de mogelijkheid om bijvoorbeeld met een sledetocht mee te gaan of de sneeuwscooter.

Hamburg cruises met Otto Sverdrup

De Otto Sverdrup maakt tussen 15 april en 16 september 2022 15-daagse cruises die starten en eindigen in Hamburg. In totaal vertrekt het schip voor zo’n 500 passagiers 12 maal voor een dergelijke cruise. Je ziet op deze zomerroute o.a. de Hardangerfjord en Hjorundfjord. Daarnaast bezoek je talloze havens zoals Bergen, Alesund, Trondheim en relatief onbekende havens zoals Trana, Reine (Lofoten) en Senja. Hoogtepunt van deze cruises is de Noordkaap. Deze cruises zijn beschikbaar vanaf €3999.

De winterroute wordt tussen 30 september 2022 en 17 maart 2023 gevaren. Ook dit zijn 15-daagse routes met o.a. de Hardangerfjord en Nordfjord, Alesund, Svolvaer, Tromso, Alta en ook een bezoek aan de Noordkaap. Deze cruises zijn beschikbaar vanaf €3199.

Dover

Vanuit Dover vaart het MS Maud een aantal cruises die meer gericht zijn op de fjorden. Zo vaart zij op 23 maart & 2 april en 8 mei 2022 een 15-daagse Fjordencruise waarbij je pareltjes van Fjorden ontdekt, zoals Lysefjord, Hardangerfjord, Sognefjord, Nordfjord, Geirangerfjord en Naeroyfjord. Deze cruises zijn beschikbaar vanaf €2879.

Ook het MS Maud maakt zomer- en wintercruises langs de Noorse kust naar de Noordkaap. Denk daarbij aan bestemmingen zoals Stavanger, Bergen, Alesund, Kristiansund, Bronnoysund, Reine, Trollfjorden, Tromso, Finnsnes, Honningsvag. Deze zijn boekbaar vanaf €3491.

Nieuwsgierig naar deze cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Waterproof Cruises & Expeditions BBI Captain Cruise Norske Noorwegen Reizen Nordic

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)